Tek Gıda-İş Sendikası’na üye olduktan sonra işten çıkarılan 146 Polonez işçisi altı aydır hakları için mücadele ediyordu.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda dün Ürdünlü işveren ile sendika temsilcisi arasında yapılan toplantıda uzlaşı sağlandı. Direnişlerini Çatalca Adliyesi önünde sürdüren Polonez işçileri, bu haberi almalarının ardından dün “Erik Dalı” ile oynayarak adliye nöbetini sonlandırmıştı. Açlık grevi yaptıkları direniş çadırını da söken işçiler bugün de Polonez fabrikası önünde kutlama yaptı.
“HEP BİRLİKTE KAZANDIK”
Şarkılar eşliğinde halay çeken işçilere çok sayıda sendika, siyasi parti ve kurum temsilcisi de eşlik etti. Burada işçilere hitap eden Tek Gıda-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Yunus Durdu, destek verenlere teşekkürlerini dile getirerek “Bu mücadeleyi hep birlikte kazandık. Bu mücadelede herkesin emeği var. Bugün Polonez işçilerinin yüzü gülüyorsa bunlar sizlerin sayesinde oldu. Bu mücadelenin kahramanı Polonez işçileri, Türkiye işçi sınıfıdır. Biz değiliz. Bizler sadece onların önünde güzel bir öğretmenlik yapmaya çalışıyoruz” dedi.
“KORKTUKÇA ÜSTÜNÜZE GELECEKLER”
Tek Gıda-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Suat Karlıkaya da “Polonez mücadelesi bu ülkede binlerce fabrikada emekleri yok sayılan milyonlarca işçi için bir umut ışığı, yol gösterici oldu. Siz korktukça sizin üstünüze gelecekler. Mücadele etmeden hiç kimse hiç kimseye bir şey vermiyor. Almak zorunda olduğumuz bizim çocuklarımızın geleceği. Çocuklarımıza güzel bir ülke, daha refah dolu bir ülke, eşit ve adaletli ve adil dağıtımın olduğu bir ülke vaadiyle biz bu mücadeleyi verdik” diye konuştu.
Tele1
Et yemek hayal olacak: Büyük zam kapıda
'Şaibeli Kurultay' soruşturmasından da gizli tanık çıktı
Ekonomiden şikâyet edip AKP'ye oy vermeyeceklerini belirten vatandaşlara, sokaktan geçen bir başka vatandaş tepki gösterdi: "Yine vereceksiniz"
CHP’nin Soylu hakkında yaptığı suç duyurusu işleme konmadı!
Savcılık Man Belgeleri gerçek dedi, 'İspat et, istifa edeceğim' diyen RTE'den ses yok !
Saray'a yakın yandaş yazardan siyaseti karıştıracak iddia
Araba sahipleri dikkat: Benzin ve motorine büyük zam, miktar belli oldu!
Alevi olduğu için milli takıma alınmadığını söyleyen sporcu suç duyurusunda bulundu
Erdoğan için Marmaris'te yapılan 'Yazlık Saray'ın fotoğrafları ortaya çıktı! İşte son hali...
AKP ilçe başkanından büyük skandal! CHP'li belediyenin hastaneye gönderdiği yardımları toplattı!
Boğaziçili Üniversite Öğrencisinden Kötü Haber Barfiks Demirine Asılı Halde Bulundu
Anket şirketi KONDA’nın Genel Müdürü Bekir Ağırdır’dan flaş seçim açıklaması! "Vatandaş iktidar değişiklğine karar vermiş"
AB’den şoke eden Türkiye kararı! Türkiye – Yunanistan krizinde son dakika!
Özgür Özel: "Emekliye verilen günlük zamla 1 tas çorba içilemiyor!"