Ankara Büyükşehir Belediyesi, AKP’li Melih Gökçek’in “3. hat vardı, biz kullanıyorduk, Mansur Yavaş bağlamadı” sözlerinin gerçeği yansıtmadığını belirterek yazılı açıklama yaptı.
Belediyeden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, “3. hat vardı, biz kullanıyorduk, Mansur Yavaş bağlamadı” yönündeki iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır.
ASKİ Genel Müdürlüğü arşivlerinde bulunan 2012 tarihli resmi belgeler kamuoyuna sunulmuştur.
Bu belgeler, tartışma konusu olan 3. hattın Gökçek döneminde devre dışı bırakıldığını açık biçimde ortaya koymaktadır.
Etimesgut–Bağlıca bölgesi, teknik olarak Kesikköprü’den cazibe (yerçekimi) ile beslenmesi gereken bir hattan su almalıdır.
Ancak bu sistem, 2013 yılında Melih Gökçek döneminde iptal edilmiştir.
Bunun yerine bölge, İvedik Arıtma Tesisi’nden pompalarla ters yönden beslenmeye başlanmıştır.
Bu yöntem ise:
•Daha kırılgan,
•Arızalara ve basınç düşüklüklerine açık,
•Kuraklık koşullarında ilk çöken sistemdir.
Bugün bazı bölgelerde yaşanan sorunların temelinde, işte bu yanlış ve geçici mühendislik tercihi yatmaktadır.
“Geçici” olduğu 2012’de yazılmıştır”
ASKİ’nin 2012 tarihli resmî belgelerinde şu ifade yer almaktadır:
“Planlanan bağlantı hatları geçici olup, İvedik–Temelli İçmesuyu Projesi tamamlandığında devre dışı bırakılacaktır.”
Yani:
•O gün kurulan sistemin kalıcı olmadığı,
•Mutlaka yeni ve doğru hattın yapılması gerektiği
resmî olarak kayıt altına alınmıştır.
Bu zorunlu yatırım yıllarca yapılmamış, sorun ötelenmiş ve bugün Ankara bunun bedelini ödemek zorunda bırakılmıştır.
Bahse konu cazibe hattı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş döneminde tamamlanan Polatlı hattından bağlantı alınarak imalat çalışmalarına başlanmış olup projenin bitiş tarihi Mayıs 2026 olarak planlanmıştır.
Melih Gökçek’in tüm bunları bilmemesi mümkün değildir. Ancak gerçeği çarpıtarak, kendi döneminde bırakılan sorunların faturasını bugün yönetime kesmeye çalışmakta ve halkı paniğe sürükleyen bir dezenformasyon yürütmektedir.
Bu nedenle, kamuoyunu yanıltmaya yönelik bu açıklamalar hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulacaktır.
Sözcü
AA muhabiri Musab Turan'dan iki bakanı şoke eden soru! 'AK Parti ismi şaibelerle anılan Soylu'dan daha mı küçük? Çocuğumun yüzüne bakamıyorum, sizin çocuğunuz yok mu?'102 izlenme
Uzman isim açıkladı: Emekliye seçim öncesi seyyanen zam geliyor30 izlenme
AKP'liler Türk bayrağını masa örtüsü gibi kullandılar!712 izlenme
Bir bunlar eksikti: İstanbul'daki cinayetin ardından İsveç mafyası çıktı36 izlenme
Erdoğan’ın koruma giderleri 2,5 kat arttı, 492 asgari ücrete denk oldu!28 izlenme
Kılıçdaroğlu’na 'Aklı kıt' diyen İBB yöneticisi görevden alındı!89 izlenme
Ocak ayında emekli maaşları eksik yatacak21 izlenme
Yeni AYM başkanının Can Atalay davasında hangi yönde oy kullandığı ortaya çıktı35 izlenme
İBB Başkanı Mevlüt Uysal "30 yıl altyapı sıkıntısı olmayacak" demişti, İstiklal Caddesi 2.5 ayda döküldü!
'Menzilciler; Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı'nda örgütleniyor'
İBB iddianamesinden: Devletin 'yap' dediğine savcılık 'kaçak' dedi, Bakanlık talimat, MAPEG onay verdi valilik ortak oldu!
Erdoğan'ın "uçan sarayı"nı açıklayan vekil: Hediye değil satın alındı