Operasyon İstanbul Emniyeti'ne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma ile ilgili çalışma 2 yıl önce başlatıldı. Çalışmanın, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından hazırlanan bir rapor sonrasında başlatıldığı öğrenildi.
Mali Polis, suç örgütü olduğu öne sürülen Adnan Oktar grubunu aylarca teknik ve fiziki takip yöntemiyle izlemeye aldı. Yapılan çalışmalarda; aralarında Adnan Oktar, Oktar Babuna ve yaptıkları televizyon programında “Kedicik” olarak tanınan kadınların da bulunduğu 235 isim tespit edildi. Bu isimlerden 106'sının kadın olduğu öğrenildi.
Ekipler sabahın erken saatlerinde harekete geçti. İstanbul, Ankara, Antalya ve Muğla'da 120 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlara Özel Harekat Şube Müdürlüğü, Deniz Polisi ve Havacılık Şube Müdürlüğü de destek verdi. Polis ekipleri, Adnan Oktar, Oktar Babuna ve “Kedicik” olarak isim yapan Didem Ürer'in de aralarında bulunduğu 172 şüpheli gözaltına alındı. Yakalananlar arasında Oktar'ın avukatlarının da bulunduğu öğrenildi.
Adnan Oktar'ın gözaltına alınma sırasından polisle kovalamaca yaşadığı da öğrenildi. İddiaya göre, polis Oktar'ın Üsküdar Çengelköy'deki villasına baskın düzenledi. Bu sırada dışarıda olan Oktar, ekipleri fark edince aracıyla kaçmaya başladı. Polis ekipleri durumu fark edince Oktar'ın peşine düştü. Adnan Oktar Sarıyer'de son bulan kovalamaca sonrasında yakalandı.
Polisin arama yaptığı adreslerdeki dijital verilere el konulurken, 100'e yakın silah ve çok sayıda mermi ele geçirilmesi de dikkat çekti. Operasyonda gözaltına alınan şüphelilerin tüm mal varlıklarına tedbir konulduğu öğrenildi. Ayrıca, yapıya ait, dernek, vakıf ve şirketlere de kayyum atandı. Örgütün milyonlarca liralık kara parayı yönettiği iddia ediliyor.
Soruşturmayla ilgili hazırlanan dosyada defalarca kez tecavüz suçlaması olduğu öne sürüldü. Tecavüz mağdurları arasında 11 yaşındaki çocuklardan 40 yaşındaki kadınlara çok sayıda ismin olduğu iddia edildi.
Şüphelilere “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak” “Çocukların cinsel istismarı” “Cinsel saldırı” “Reşit olmayanla cinsel ilişki” “Çocuğun kaçırılması veya alıkonulması” “Cinsel taciz” “Şantaj” “Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” “Dini inanç ve ve duyguların istismar edilmesi suretiyle dolandırıcılık” “Suçtan kaynaklı mal varlığını aklama” “Özel hayatın gizliliğini ihlal” “Resmi belgede sahtecilik” “Terörle mücadele kanununa muhalefet” “Tehdit” “Cebir” “İftira” “Halkı askerlikten soğutma” “Hakaret” “Suç uydurma” “Yalan tanıklık” “Nitelikli dolandırıcılık” “Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa muhalefet” “Rüşvet” “Vergi Kanununa Muhalefet” “Eziyet” “Eğitim ve öğretim hakkının engellenmesi” “Eziyet” “Kişisel verilerin kaydedilmesi” “Siyasi hakların kullanılmasını engelleme” Ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesine dair kanuna muhalefet” suçlamaları yöneltildi.
Suçlamalar arasında “Siyasi ve askeri casusluk” olduğu da öğrenildi. Kendisini cemaat olarak tanıtan yapının bazı ülkelere siyasi bilgi sattığı öne sürüldü. Suçlamaların içeriği hakkında bilgi verilmedi. Yapıya yurt dışından para transferleri de yapıldığı iddia edildi.
Adnan Oktar ve grubuna yönelik bu sabah başlatılan operasyon kapsamında Oktar’a ait ev araçlarda arama yapıldı.
Aramalarda çeşitli marka ve çapta yüze yakın silah ele geçirildiği öğrenildi.Polis helikopterinin havadan destek verdiği operasyonda Oktar’ın evindeki lüks araçlar da uzun süre arandı.
Aramalarda ayrıca bazı belgelere de el konuldu.
Adnan Oktar, saat 10.00 sıralarında Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirildi. Sağlık kontrolüne getirilen Oktar, “Derin devletin oyunu” dedi. Sağlık kontrolünün ardından hastanede bahçesindeki polis otosuna bindirilen Oktar’a çevredekiler tepki gösterdi.Bazı kişiler polis aracının camlarını yumrukladı. Oktar daha sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.
Adnan Oktar örgütüne yönelik operasyon kapsamında Oktar Babuna’nın da gözaltına alındığı öğrenildi. Babuna, adına yapılan ilik bulma kampanyasıyla tanınmıştı. Oktar Babuna adını, 1999 yılında kan kanseri olduğu ve tedavi için ilik nakli gerektiğini duyuran gazete ilanı ve başlattığı ilik kampanyası ile duyurdu. Kampanyada 160 bin kişiden ilik ve kan örneği alınmasının ardından örneklerin 120.000’inin kaybolması suçlamasıyla yargılandı.
https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/sabahakarsidevoperasyonaralarindaadnanoktarindabulundugucoksayidaisimgozaltinda2514671/