Orta Doğu’da suların durulmaması ve dünya petrol trafiğinin kalbi sayılan Hürmüz Boğazı’nın geçişlere kapanması, akaryakıt fiyatlarında "kara tabloyu" beraberinde getirdi. Küresel arzın yüzde 30'unun kesintiye uğradığı bu kriz ortamında, Türkiye’de milyonlarca araç sahibini sarsan bir haber daha geldi.
Motorin grubuna 5 lira 19 kuruşluk dev bir zam yapıldı. Akaryakıt fiyatlarındaki yükselişe çare olmak için uygulamaya alınan eşel mobil sisteminin ise ne zaman biteceği henüz bilinmiyor.
Küresel piyasalarda Brent petrolün varil fiyatı, Hürmüz Boğazı'ndaki tıkanıklık ve bölgedeki petrol tesislerine yönelik saldırılar nedeniyle 119 dolar seviyelerini test etmeye başladı. Tedarik zincirindeki bu büyük kırılma, ithalatçı konumdaki Türkiye’de pompa fiyatlarına doğrudan "zam fırtınası" olarak yansıdı.
Dün akşamki zammın ardından akaryakıt istasyonlarında tabela değiştirme mesaisi yaşandı. Yeni fiyatlarla birlikte motorinin litresi İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerde 70 TL'nin üzerine çıkarak rekor kırdı. Özellikle lojistik ve nakliye sektörünü doğrudan etkileyen bu artış, iğneden ipliğe tüm ürünlerde yeni bir enflasyon dalgası yaratabilir.
Yapılan son düzenlemeyle birlikte büyükşehirlerdeki güncel pompa fiyatları şu şekilde oluştu:
| Şehir | Benzin (TL/LT) | Motorin (TL/LT) | Otogaz (TL/LT) |
| İstanbul (Avrupa) | 62.00 | 71.10 | 30.49 |
| İstanbul (Anadolu) | 61.86 | 70.96 | 29.89 |
| Ankara | 62.97 | 72.22 | 30.37 |
| İzmir | 63.25 | 72.50 | 30.29 |
Sözcü
Kiralık araç faturası 46.8 milyon TL!98 izlenme
Soylu’dan FETÖ'yü soruşturan savcıya 'Haddini bildiririm' telefonu! Barış Pehlivan savcının başına gelenleri açıkladı47 izlenme
Sedat Peker gündeme getirmişti: Yine o liman, yine muz gemisi: Yeni Rota’da bu kez 463 kilo kokain!97 izlenme
'Yol yaptı' diyenler dikkatlice izlesin! Giresun'a bu yolu yapanlar kim bilir ne kadar zengin oldu!137 izlenme
Koyu AKP'li vatandaş '20 senedir AK Partiliyim. Ulubatlı Hasan gibi çalışan bir askerdim. Artık AK Parti’ye oy vermeyeceğim!'45 izlenme
Akaryakıtta 'cicim ayları' bitti: Benzine yapılacak zam ortaya çıktı22 izlenme
Ankara Büyükşehir Belediyesi, yurtlardan çıkarılan depremzedeler için yardım eli uzattı45 izlenme
TİP’ten Yargıtay’a Can Atalay çağrısı: Silivri’den çıkartıp meclise göndermek için kolları sıvamanın vakti42 izlenme
Kaftancıoğlu: "CHP logolu sahte 'Apoyu çıkaracağız' broşürünü AK Parti gençlik kolları yöneticileri bastırmış"
‘Alo Fetva Hattı’na sorulan ilginç sorular!
Hakkında FETÖ soruşturması yürütülen isim Erdoğan'ın imzasıyla bakan yardımcısı oldu!
TELE 1'e kayyum kararına CHP'li Gül Çiftçi'den tepki: "Merdan Yanardağ'ın suçu işleyip işlemediği daha belli bile değil. Bir suç işleniyor şu anda"