AKP zeytinlikler, hazine araziler, Atatürk Orman Çiftliği derken şimdi de Milli Parklara el atıyor. T24'ten Ceren Bayar'ın haberine göre, AKP tarafından hazırlanan “Milli Parklar ve Kültür Alanlarını Düzenleyen Kanun Teklifi”, 30 maddeden oluşuyor.
Teklif, milli parkların belirli bölümlerinde turizme yönelik yatırımların önünü açarken, bu yatırımlar için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın onayını zorunlu kılıyor. Bakanlığın uygun görüşü alınmadan hiçbir yapılaşmaya izin verilmeyecek.
Yeni düzenlemeye göre, bakanlık izniyle kurulan turizm işletmelerinin faaliyet süresi 49 yıl olarak belirlenecek. Ancak, işletmelerin belirlenen süre zarfında “başarılı” bulunması halinde bu süre 99 yıla kadar uzatılabilecek.
Teklifte ayrıca, milli park ve tabiat parklarında gelişme planları kesinleşmeden turizm amaçlı yapılaşmaya gidilemeyeceği hükmü de yer alıyor.
Kanun teklifinin yasalaşması durumunda, milli park sınırları içinde petrol, doğalgaz iletim hattı, trafo ve su altyapısı gibi tesislerin kurulmasına da olanak tanınacak. Bu tür projeler yalnızca bedeli karşılığında ve ilgili bakanlığın izniyle yapılabilecek.
Teklifte yer alan bir diğer maddeye göre, Milli Parklar Genel Müdürlüğü “lüzum görülen yerlerde” döner sermayeli işletmeler kurabilecek. Cumhurbaşkanına, bu işletmeler için tahsis edilen sermaye miktarını beş katına kadar artırma yetkisi verilecek.
Sözcü
Sinan Ateş'in ablasına tehditler savurdu! "Elbet bir yerde..."22 izlenme
Seçil Erzan'ın yeni görüntüleri ortaya çıktı59 izlenme
Bilimsel ve Laik Eğitim Hareketi ‘Bu sistemde kaos var’130 izlenme
İmamoğlu o diyaloğu hatırlattı: "Maalesef hepsi gerçekleşti"17 izlenme
Deprem felaketinde ikinci gün: 3 bin 549 kişi hayatını kaybetti, arama kurtarma çalışmaları sürüyor33 izlenme
Erdoğan'ın koruma ordusuna milyonlarca lira! Sayısı sır gibi saklanıyor35 izlenme
Süleyman Soylu iktidarın 28 Mayıs sonrasındaki Suriyeli göçmen politikasını itiraf etti! 'Suriyelileri gönderemeyiz, Allah bizi yakar'32 izlenme
Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier’i karşılayan Erdoğan: "Ne haber, how are you?"33 izlenme
İrem Derici'den Hadise'ye, uyuşturucu operasyonu: Ünlüler Adli Tıp'a sevk edildi
İstanbul Barosu, Erdoğan’ın vergi artışına karşı harekete geçiyor: Zamların iptali için dava açılacak
Sümer Holding'de büyük zarar!
CHP'li belediyeye 'bu kadarı da olmaz' dedirten engelleme!