2021 yılının ilk İBB Meclisi oturumu Yenikapı Gösteri Merkezi’nde gerçekleşti.
Yeni yılın ilk oturumunda AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu’nun gündeme ilişkin yaptığı konuşma gerilime neden oldu. Göksu, İBB’nin düzenlediği Şeb-i Arus töreninde Türkçe ezan okunması ile ilgili tartışmaya değindi ve ‘CHP zihniyetinin yine hortladığını’ söyledi.
Göksu “Ezan sesi, Allahu Ekber, Bismillahirrahmanirrahim sizi niye rahatsız ediyor? Bu millete gerçek yüzünüzü gösterin, bu millete takiyye yapmayın” dedi.
Göksu’nun bu sözleri CHP grubunun tepkisine neden oldu. CHP’li üyeler Göksu’nun konuşma yaptığı kürsüye yürüyerek AKP’li meclis üyeleri ile tartıştı.
Meclisi yöneten Okul, grupları yerlerine oturmaya davet etti ancak gerilim düşmedi. CHP’li meclis üyeleri Göksu’nun konuşmasına tepki göstererek oturumu konuşma sona erene kadar terk etti.
Papara davasında 15 kişiye tutuklama talebi
İstanbul merkezli 3 devden konkordato
AKP’li vekilden Cumhuriyet için tepki çeken sözler
Vatandaşlar isyan etti! Aidatlara dev zam
Kayıp Narin soruşturması! Gözaltına alınan ağabeyi ile ilgili çarpıcı detay
Verginin vergisi ! Yakında soluduğumuz havadan bile vergi alacaklar !
Sınıf arkadaşından Nureddin Nebati’ye tavsiye: 'Sen fakülteye dön'
Atatürk Cumhuriyet'i kurmasaydı Türkiye, Gazze gibi olurdu!
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 16.190 yeni vaka tespit edilirken, 63 kişi hayatını kaybetti, 21.256 kişi sağlığına kavuştu!
Yabancılar hapur hupur konut satın alıyor! Türkler kendi yurtlarında gariban oldu!