CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un yanıtlaması istemiyle Meclis'te verdiği soru önergesinde, Mersin'in Erdemli ilçesinde bakanlığa bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın yurttaşlara dağıttığı kömürlerin yanmamasını ve çoğunluğunun taş olmasını sordu.
Erdemli'de birçok muhtarın ve yurttaşın durumu kendisine şikayet ettiğini belirten Antmen, “Kömür çuvallarının üzerinde üretici firma olarak Kömür İşletmeleri Anonim Şirketi yazmaktadır. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından da bahsi geçen kömürlere uygunluk belgesi verilmiştir. İki bakanlığın sorumluluğunda olan ihtiyaç sahibi vatandaşlara kömür dağıtma işinde çuvallamışlar. İki Bakanlık; yani iki elleriyle bir işi becerememişler. Dağıtılan kömürler yanmıyor. Vatandaşın ocağını söndürdüler yetmedi söndürdükleri ocaklarda yanmayacak kömür dağıtıyorlar. Bildiğiniz taşı dağıtmışlar. Bir de tabi taşı alıp devlete kömür diye satanlar var demek. Devleti ve halkı soyan kimler? Hangi firmalar? Kimlere yakınlar? Bunlar ortaya çıkartılmalı" dedi.
Antmen'in paylaştığı videoda, bir yurttaş konuya ilişkin “Devlet soyulmuş resmen. Sabaha kadar uğraştım yanmıyor. Kömürün dışındaki is yanıyor bembeyaz taş kalıyor. Kömür değil bu. Vatandaş korkuyor, şikayet etmiyor. Korku imparatorluğunda yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.
'VATANDAŞA VERİLEN KÖMÜRÜN KONTROLÜ NEDEN YAPILMADI?'
CHP'li Antmen'in Meclis'e verdiği önergede yer alan sorular ise şu şekilde:
- Kömür İşletmeleri Anonim Şirketi Mersin Erdemli’de dağıtılan bu kömürleri hangi maden ocaklarından çıkartmıştır? Bu maden ocaklarının içerisinde işletme devri yapılan ya da özelleştirilmiş olan ocaklar bulunmakta mıdır? Varsa bunlar hangileridir ve hangi şirketlerle bu anlaşmalar yapılmıştır?
- Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından kömürlerin içerisinde ithal kömür bulunmakta mıdır? Varsa bu kömürler hangi ülkelerden hangi firmalar aracılığı ile ithal edilmektedir? Bu ithalatlarda son 5 yılda ne kadar ödeme yapılmıştır?
– Vatandaşlara dağıtılan kömürün uygunluk kontrolleri neden yapılmamıştır? Sorumlular honuyla ilgili herhangi bir inceleme başlatmayı düşünmekte misiniz?
Mahkemelerdeki icra dosya sayısı rekor kırıyor!
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan tepki çeken açıklama! ‘Sigara haramdır’
Fatih Altaylı'ndan Erdoğan'a bomba 'Kanal İstanbul' göndermesi "Söke söke ya da başka türlü bu parayı halk ödeyecek."
AKP’den 'evi yıkılan, çadırını su basan engelli depremzededen' skandal istek!
Tosuncuk'un yanında getirdiği bellekte ne var?
Narin cinayetinde yok edilen kanıtlar balkonda asılı bulundu! Ferit Demir görüntüleri ortaya çıkardı
Meclis Başkanı Kahraman iddialara cevap verdi
'Saray'ın elektriği 850 bin lira; 9 ayda 3,5 milyon vatandaşın elektriği kesilmiş'
AKP’li yönetici tek başına girdiği ihaleyi kazandı!
Tokat'ta CRS Şık Makas Tekstil Fabrikası’nda 1300 işçi işten atıldı: "Direneceğiz"
Cem Küçük yine operasyon haberi verdi! "Cafer Mahiroğlu'nun yakalanmasına ilişkin karar, operasyonlarda medya ayağının başlangıcı"
CHP Ataşehir'de afişler söküldü! "İnatla sormaya devam edeceğiz!"
Erdoğan'ın 'benim' dediği slogan, FETÖ firarisinin çıktı!
Vatandaşlara kötü haber! Euro üzerinden zam geliyor!