AKP Hükümeti, TBMM’ye sunduğu son teklif ile kamuda görev yapan bazı üst düzey yöneticilere 30 bin TL seyyanen zam yapmayı planlıyor.
Memurlar.net’in haberine göre, Plan ve Bütçe Komisyonu, dün akşam sunulan ve birçok meslek grubunu kapsayan 30 bin TL seyyanen zammı içeren önergeyi kabul etti. Önerge TBMM Genel Kurulundan geçerse; Genel Müdür, Daire Başkanı, Kurum Başkanları ile müfettiş ve uzmanların maaşları 30 bin TL’ye kadar artırılacak.
Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen önerge, 2026 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi’nin ilgili maddeleri çerçevesinde, tazminat göstergelerini güncelliyor ve ek ödemeleri belirliyor. Buna göre bazı kadrolarda yer alan personelin göstergeleri önemli ölçüde artırılırken, ek ödemeler damga vergisi hariç herhangi bir kesintiye tabi tutulmayacak.
Cumhurbaşkanı, ödemelerin miktar ve usulünü görev yapılan birim, kadro veya unvan ile görevin önemi ve niteliği gibi kriterleri dikkate alarak belirleme yetkisine sahip olacak.
Cumhuriyet
İktidar ülkeyi krize soktu, boş vaatlerle oy istiyor28 izlenme
Melih Gökçek CHP'yi hedef alırken yine baltayı taşa vurdu: AKP'nin çöplüğünü paylaştı!40 izlenme
Sahte diploma ile bakanlıkta seminer7 izlenme
Osman Gökçek'i terleten soru: Babasının dinozorlarını o bile savunamadı22 izlenme
Kahramanmaraş depremini anlatırken Malatya depremine yakalandı71 izlenme
Çin kömür ithalatındaki gümrük vergisini sıfıra indiriyor38 izlenme
Emekliler yüzde 30'luk zamma böyle tepki gösterdi! 'İnsanlar çocuklarından destek alıyor. Sarayın bütçesi yüzde 80, vergiler yüzde 120’nin üzerinde artırılıyor. O zaman emekliye de o kadar versinler'43 izlenme
İmamoğlu'ndan Erdoğan'a Konya göndermesi: "Sen zalimlerle yürü, biz Anadolu'nun bağrındayız"10 izlenme
39 yıllık Türk kargo devi iflas etti
İmamoğlu Silivri'den Yavaş'a destek verdi! "Vatandaştan koptukça zalimleştiler"
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: "Madem hedefiniz benim onayın benim cezamı. Milleti rahat bırakın. Hodri meydan"
Bilim Kurulu Üyesi Özlü’den korkutan uyarı: Gençlerde vaka sayısı artıyor