Üretim maliyetleri artarken kapanmaların arttığı ve dünya ile rekabet gücünün zayıfladığı ayakkabı sektöründe üretim maliyetlerinin 20202025 arası 10 kat arttığını kaydeden Togo Ayakkabı CEO’su Ahmet Akkuş, perakende fiyatlarının ise 6 kat arttığını aktardı.
Dünyada üretimde lider olan Çin’im ardından Türkiye’nin de önemli bir üretici olduğunu kaydeden Akkuş, “Ancak Portekiz bizi geçmek üzere. Üretim maliyetleri ile Mısır’a kayış sürüyor. Tekstilciler gidiyordu ayakkabı da Mısır’a kaydı, Mısır’dan ihraç edenler var.
Üretim düşüyor” dedi. Son dönemde deri hammaddesinde de sıkıntılar yaşandığını ve ayakkabı ürünlerinde kullanılan deride kalitenin düştüğünü belirten Akkuş ,"Sektörde üretilen ayakkabıların çoğunda kimyasal kullanılıyor deriyi düzeltmek için. Dünyada ayakkabıda üçüncü sıradayız ancak gittikçe geriye gidiyoruz. Çin birinci, İspanya ikinci sırada, Portekiz ise ayakkabıda bizi geçmek üzere” dedi. Akkuş, sektörün eski markalarından biri olan Togo ile 2027’de 40’a yakın mağazaya ulaşmayı hedeflediklerini de aktardı.
Sözcü
Başkentin dev projesi Almanlar’a devredildi47 izlenme
Biz degil kendi mahallenizden biri anlatıyor ! Levent Gültekin 'En Büyük FETÖ'cüyü bakın nasıl ifşa etti !.. Haydi savcılar !1942 izlenme
İlk kurban Böcek ailesi değilmiş: "Harekete geçilse yaşayacaklardı"15 izlenme
AKP’li vekil Orhan Miroğlu’ndan AKP’yi karıştıracak mesajlar!928 izlenme
İBB Başkanı İmamoğlu hakim karşısına çıktı: Erteleme kararı43 izlenme
Putin emri verdi: ‘Fransa’yı yok edebilecek’ güçteki Şeytan füzeleri test edildi40 izlenme
Tuncel Kurtiz'e bu yapılır mı! Mezarını tanınmaz hale getirdiler30 izlenme
4 anketin hepsinde tek isim önde: Fark yüzde 10'dan fazla!27 izlenme
Fikir babası Erdoğan'dı: AKP'li belediye başkanının kurduğu vakıf inşaatı 6 yıldır bitiremedi, ihale devlete kaldı
Fahrettin Koca açıkladı: "4 bin Suriyeli sağlık çalışanı istihdam edildi, 754 bin Suriyeli bebek doğdu!"
Yeni sezonda ucuz sebze-meyve hayal!
Süper Kupa’daki krizle ilgili TFF’den ilk açıklama