Ayvalık’tan Yunanistan’ın Midilli Adasına gitmek isteyen vatandaşlar vize için metrelerce kuyruk oluşturdu

31 izlenme 07 Temmuz 2024
Reklamlar

Tatil için Balıkesir Ayvalık’tan Yunanistan’ın Midilli Adasına gitmek isteyen vatandaşlar vize için metrelerce kuyruk oluşturdu.



Türkiye ile Yunanistan arasında geçtiğimiz aylarda uygulamaya konulan kapıda vize uygulaması ile Türk vatandaşlarının tatil için Yunanistan’a gösterdiği rağbet ilgi çekiyor.

10 Yunan adasında geçerli olan bu anlaşma kapsamında Türk vatandaşları sadece kapıda vize uygulaması ile 60 Euro karşılığında bir hafta boyunca adaları ziyaret edebiliyor.

Türkiye’de son yıllarda yaşanan aşırı enflasyonist ortam ve işletmelerin birbirinden etkilenerek fırsatçılık yaparak tatillerini Yunanistan’da geçirmeleri dikkat çekiyor.

Bu kapsamda son görüntü de Ayvalık’tan geldi. Balıkesir Ayvalık’tan vapur ile Midilli Adasına gitmek isteyen yüzlerce vatandaşın oluşturduğu uzun kuyruk videoya alındı.

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelerek Midilli Adası vapuru önünde uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar o sırada kuyruk yanından geçen bir vatandaş tarafından kayıt altına alındı.

BU PİYASAYA BU KUYRUK

Son zamanlarda devreye konulan kapıda vize uygulaması ile Yunanistan’a gitmek isteyen vatandaşlar tekrar tekrar görüntülendi.

Sosyal medyada çok konuşulan görüntüler kullanıcıları ikiye böldü. Bir kısım kullanıcı bu kuyruğa yerli esnafın fahiş fiyat politikasının neden olduğunu savunurken diğer kullanıcılar da yurt dışı fırsatını kaçırmak istemeyen vatandaşların mantıklı hareket ettiğini ifade etti.

Yeniçağ

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Resmen kabul ettiler: İGA’nın 1.1 milyar Euro’luk kirası 25 yıl ertelendi! Askerlerin zehirlenmesiyle ilgili flaş gelişme Şamil Tayyar'dan Savcı Sayan'a... AKP'liler yargı krizine art arda isyan etti ODTÜ yıkımında bir hukuksuzluk daha! Devir yetkisi rektörlüğe ait değil!