Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessesesine ait maden ocağındaki patlamada vefat eden Rahman Özçelik ve Gürdal Serenli için düzenlenen cenaze törenlerine katıldı.
22 yaşındaki Rahman Özçelik'in cenaze namazının ardından kısa bir konuşma yapan Erdoğan "Şu anda musallada bulunan Rahman kardeşimizi Hakk'a uğurluyoruz. Rabb'imize hamdolsun ki kendileri inşallah şehadet makamına ulaşmak suretiyle. Rabb'imizin sevgili habibine komşu oluyorlar. Tabii bu işin bir güzel yanı daha var, o da bütün aile gerek eş gerek baba, anne hepsi kendileriyle inşallah haşr-u cem olacaklar" dedi.
'BİLİYORSUNUZ SOMA'DA ÇOK UZUN SÜRDÜ'
Patlamanın ardından 24 saat içinde tüm maden işçilerine ulaşıldığını anlatan Erdoğan, şu açıklamayı yaptı: "24 saati bulmadan neticeye varmış olmamız bizleri bu noktada rahatlattı. Çünkü Soma'da biliyorsunuz çok uzun sürdü ama burada 24 saati bile bulmadan 41 şehidimize hamdolsun ulaştık. Tabii yaralılarımız var onların da takipçisiyiz. Gerek devlet olarak gerek bakanlıklar olarak hepimizin belli destekleri olacak. Bir de bizim yasal olarak vermemiz gereken destekleri de bu süreç içinde vereceğiz."
Erdoğan bugün patlamanın olduğu maden sahasında yaptığı açıklamada da "Bizim ocaklarımızın içinde Amasra Kömür İşletmeleri en ileri imkanlara sahip olmasına rağmen, birileri dalga geçebilir ama biz kader planına inanmış insanlarız. Kader planına inandığımız için bunun dünü, bugünü, yarını olmayacaktır. Bunlar her zaman olacaktır" demişti.
Yeniçağ
Batan şirketleri kurtarmak için kollar sıvandı
İmamoğlu “olmaz” dedi ama rüşvetten suçlandı
AKP'den emeklileri korkutan zam açıklaması: "Şu anda gündemimizde yok"
CHP'li İlgezdi: AKP kendi derdine yansın, hezimete uğrayacaklar
Herkes bu fotoğrafı konuşuyor: 'Mursi'nin katili' denilmişti Erdoğan Sisi'nin kolunu tuttu
Erdoğan'ın hakaret davası açtığı şehit anası Pakize Akbaba’dan iktidara Öcalan tepkisi!
Şanlıurfa'da bir vatandaş için 'Erdoğan'a hakaret etti' denildi, polis otobüsü durdurup gözaltına aldı!
Musa Orhan’ın avukatından ünlü oyuncu Farah Zeynep Abdullah hakkında suç duyurusu
'Tasarruf', Diyanet'e uğramıyor: Bütçesi %34 artışla 10,5 milyar liraya çıkarılacak!
THY uçuyor! Yönetim kurulundaki 9 kişiden 6'sının havacılık tecrübesi yok!
700 yıllık kervansarayda skandal! ‘Korsan’ restorasyona suç duyurusu!
Naci Görür reklam yüzü olmuştu: Şener Üşümezsoy da Taş Yapı'nın patronuyla meyhanede görüntülendi
“Asıl atılımımıza 2024 Türkiye Yüzyılı ile başlıyoruz”
Partilerin oy oranları belli oldu: İşte dev şirketlerin anket sonuçları