Ramazan Bayramı'na kısa bir süre kala Ankara'da alışverişe çıkan vatandaşlar, yüksek fiyatlar nedeniyle çocuklarına bayramlık almakta, misafirlerine ikramlık almakta zorlanıyor. Alım gücünün her geçen gün düştüğüne dikkati çeken vatandaşlar, artık bayramlarda alışveriş yapmanın çok zorlaştığını dile getiriyor.
"VATANDAŞ ZOR DURUMDA"
Diyarbakır'dan Ankara'ya çalışmaya gelen inşaat işçisi Cengiz Çelik, şöyle konuştu:
"Ben Doğu'dan buraya çalışmaya geldim. Maalesef biz bayram yapamıyoruz. Çok zor bir süreçteyiz. Şu anda ben çocuklarım için et alamıyorum. Etin kilosu 600 lira. 7 çocuk babasıyım. Çok zor durumdayım. Sadece ben değil, vatandaş zor durumda. Ne yapacağımızı biz de şaşırdık. Bu bayram değil, maalesef. Biz bayram yapamıyoruz. Eskiden ben 600 liraya çalışıyordum. Bayram alışverişi yapıyordum, çocuklarım için harcama yapıyordum. Şu anda yapamıyorum, yetmiyor."
"SADECE GÜNLÜK YAŞIYORSUN"
Vatandaşın alım gücünün düşmesini tepki gösteren esnaf Yunus Ercan, "Vatandaşın alım gücü düşük. Çarşıya bak, kimsenin elinde poşet yok. Ne ile alacak? Bayram gelmiş, 4 kişilik bir ailenin giyimi sadece 10 bin lira. Bu saatten sonra sadece kendi karnını doyurabilirsin. Bu devirde bir şeyler almak artık hayal. Sadece günlük yaşıyorsun. Yazık, bu insanlara yazık. İnşallah bu gider yerine başka biri gelir. Tek dileğimiz bu'' dedi.
Emekli bir vatandaş ise, "Bayram alışverişine çıksak 3 bin liradan aşağı değil. Ne ile alacağız? En kötü şeker 100 lira. Önceden alıyorduk, para kıymetliydi. Şimdi maaşım 10 bin lira. Ne ile geçineceğim" diye feryat etti.
''HİÇBİR ŞEY ALAMAIYORUZ''
Alışverişe çıkan bir vatandaş, "Her şey çok pahalı. Hiçbir şey alamıyoruz. Evde çocuk var, öğrenci var yetiştiremiyoruz. Bayram alışverişine çıktık ama bir şey alamadık. Sadece iki çorap alabildik o kadar" dedi.
Başka bir esnaf ise, "Alım gücü bayağı zayıf. İnsanlar zor durumda. Piyasa allak bullak. Fiyatlar akıllara zarar. 4 kişilik bir ailenin 1 kilo şeker alması lazım ama ben yarım kilo alabildim" diye konuştu.
Esnaf Mustafa Bilge, "Eski ramazanlarda burası kalabalıktan geçilmiyordu. Şimdi ise kuru kalabalık var. Millet dolaşmaya gelmiş. Şimdi insanlar 10 tane market dolaşıyor hangisi ucuzsa oradan alıyor" ifadelerini kullandı.
Odatv.com
İslamcı hocalar arasında kavga... 'Yüreğin varsa gel...'
AKP'li Galip Ensarioğlu’nun hırsızlıktan tutuklanan damada ışık hızında tahliye! Ensarioğlu’ndan ilk açıklama geldi
Özgür Özel'e soruşturma açılmasına tepki yağdı: "Korkaklığını tescilledin Erdoğan!"
Genç vatandaştan 'Erdoğan giderse ülkede kriz çıkar' diyenleri ters köşe yapan cevap!
Cumhur İttifakı zorda! MHP adaylarını geri çekiyor!
AKP’li olduğunu söyleyen vatandaş: "Elinde Kur’an geziyor, Allah, peygamber diye etkileniyorduk"
İmamoğlu'nun "Bilirkişi Davası" ertelendi
Reuters'tan dikkat çeken analiz: İşte TL'deki tarihi kaybın bilançosu!
Eti Gümüş’ten atılan yüzlerce işçi isyanda
Bakan Işıkhan, Ocak ayında tüm memur kadrolarına yüzde 40-45 oranında zam yapılacağını açıkladı.
Yabancılar bir Türk şirketini daha satın aldı
'Sorun Erdoğan. Damadın işine derhal son verilmeli!'
Asgari ücretin altına sigortasız işçi çalıştırmak isteyen patronlar, kaçak göçmenleri savunmaya devam ediyor: "Bundan sonra Türklerle çalışmayacağım, varsa yabancı"
Fırsatçılar iş başında! Asgari ücrete zam gelmeden fiyatları artırdılar