Almanya'dan tatil amacıyla geldikleri İstanbul Fatih'te bir otelde konaklayan Böcek ailesinin zehirlendiği olayda, anne Çiğdem Böcek, baba Servet Böcek ve iki çocukları yaşamını yitirdi.
Olayın ardından gözler ilk önce Ortaköy'de tükettikleri yiyeceklerin satıldığı restoranlara çevrilmişti. Böcek ailesiyle aynı otelde kalan bir turistin de fenalaşmasıyla gözler otele çevrildi.
inayet Büro Amirliği tarafından otelde yapılan incelemede, tahtakurusuyla mücadele etmek için otelin giriş katındaki bir odanın ilaçlandığı tespit edildi. İlaçta bulunan "alüminyum fosfit" içeren maddenin, ailenin bulunduğu odaya banyo boşluğundaki havalandırmadan ulaşarak ve odadakileri zehirlemiş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.
Fatih'te anne, baba ve iki çocuğunun zehirlenme şüphesiyle kaldırıldıkları hastanede hayatını kaybetmesine ilişkin soruşturmada gözaltına alınan 4 şüpheli tutuklandı. Gözaltındaki 7 şüphelinin ise emniyetteki işlemleri sürüyor. İlaçlama şirketinde gözaltına alınanların ifadeleri ortaya çıktı.
Otelde ilaçlama yapan firmanın sahibi baba ve oğlunun, ilaçlamaya kendilerinin gitmediğini çalışanları gönderdiklerini söyledikleri öğrenildi. Oteli ilaçlayan D.C ise ifadesinde "Havanın sızmaması için her yeri kapattım. Sızmayı engellemeye çalıştım" dediği belirtildi.
Böcek ailesini hastaneye götüren taksici Sercan Tanrıverdi, "Hastaneye doğru giderken kız çocuğu sürekli kusuyordu. Poşet verdim, poşete kustu. Anne baygındı, kafasını sağ arka cama yaslamıştı. Yolun bir an önce bitmesini bekliyordu" açıklamasında bulundu.
halktv.com.tr
Saray'ın danışmanı Ayhan Ogan'dan Bülent Arınç'ın İmamoğlu sözlerine tepki: "Biraz sesini kesse iyi olur"9 izlenme
İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa’nın ev hapsi kararı kaldırıldı9 izlenme
Erdoğan ile görüşen Özgür Özel’den ilk açıklama63 izlenme
6 Şubat depreminde 24 kişiye mezar olan apartmanın kolonlarını kesen ve 618 yıla kadar hapsi istenen bina sahibine tahliye!28 izlenme
Kestiği ağacın altında kalan imam öldü685 izlenme
ÇEDES adı altında öğrencilere cami temizletiyorlar25 izlenme
Başakşehir’de Murat Kurum’a protesto! Kanal İstanbul sorusunu yanıtlamadı: "Ben şu anda kendi evimde kalamıyorum"35 izlenme
Kamu kaynakları ABD'ye de akacak: Enerjinin ipleri dışa teslim edildi17 izlenme