Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi’nde bulunan Grand Kartal Otel’de meydana gelen yangın faciasında 78 kişi hayatını kaybetti. Facianın ardından bazı vicdansızlar hayatını kaybeden vatandaşların ailelerini arayarak dalga geçti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tepkiler üzerine harekete geçti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açıklamasında, "Sosyal medyada gündeme gelen ve linki yukarıda yer verilen konuyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımızca resen soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma 'kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek', 'kişinin hatırasına hakaret' ve 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlarından başlatılmıştır. Soruşturma kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne talimat verilmiştir" ifadeleri yer aldı.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 3 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu. Yerlikaya, "Hiç kimse milletimizin acısıyla dalga geçemez. Bunu yapmaya yeltenenler sadece halkımızın vicdanında değil hukuk önünde yargılanacak" ifadelerini kullandı.

Bakan Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından paylaştığı açıklama şöyle:
"Kartalkaya’da vefat eden vatandaşlarımızın aziz hatıralarına saygısızlık eden yakınlarına çirkin ve ahlak dışı sözler sarfeden vicdansızlar yakalandı.
Kartalkaya’da meydana gelen yangın ve 78 vatandaşımızın hayatını kaybetmesi milletçe yüreğimiz yaktı. Ancak bir sosyal medya platformunda, Kartalkaya yangınında hayatını kaybeden vatandaşlarımız ile yakınlarına ait kişisel verilerin hukuka aykırı şekilde paylaşıldığı; ayrıca vefat eden vatandaşlarımızın yakınları aranarak içerisinde bulundukları acı durumun istismar edildiği tespit edilmiştir.
Yapılan incelemeler sonucu insanlıktan uzak, vicdanı olmayan bu şahıslardan Aksaray’da ikamet eden 21 yaşındaki B.M.D.; Nevşehir’de ikamet eden 20 yaşındaki F. A. ve Bitlis’te ikamet eden 19 yaşındaki D.D. güvenlik güçlerimizce gözaltına alınmıştır.
Tespit edilen diğer şahısların yakalanmasıyla ilgili çalışmalar devam etmektedir. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımıza ve şahısları tek tek yakalayan polis ve jandarmamıza teşekkür ediyorum. Hiç kimse milletimizin acısıyla dalga geçemez. Bunu yapmaya yeltenenler sadece halkımızın vicdanında değil hukuk önünde yargılanacaktır."
Gerçek Gündem
İBB Başkanı İmamoğlu gözaltına alınınca başlamıştı! İnternette erişim problemi ne zaman düzelecek?
Fenerbahçe 117 yaşında! Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet vurgulu Atatürk’ün ziyareti videosu
Saray'da SETA kavgası! "Albayrak, Fahrettin Altun'u alt etti!"
Yabancılar Türkiye’den oturum izni almanın en kolay yolunu buldu: 2 bin dolardan başlıyor
Ermenistan'dan Karabağ'da büyük kayıp!
Devletin verileri Erdoğan'ı yalanladı
4 milyarlık 3 şehir hastanesinin inşaatı gizli kapaklı ihalelerle verildi!
EYT'liler şimdi de prim kredisi batağında
Yeşilçam'ın efsane ismi Engin Çağlar'ın hayatını kaybettiği motor kazasının görüntüsü ortaya çıktı
Sedat Peker Uğur Dündar'a açılan davaya tepki gösterdi, Demirören'i işaret etti!
Esad'ın Şam'dan ayrılmadan önceki son sözleri ortaya çıktı
Üniversitelileri yıkacak gelişme: Yüzde 60 zam geldi
Bakan Koca açıkladı: 75.564 yeni vaka tespit edildi, 51.675 kişi sağlığına kavuşurken, 153 kişi hayatını kaybetti!
AKP’li vekilin hakaret ettiği esnaf saldırıya uğradı!