Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Ahmet Davutoğlu'nun yıllar önce çekilen ancak son günlerde sosyal medyada dolaşıma sokulan videosunda "Cumhurbaşkanına hakaret içerdiği" öne sürülen ifadeleri sonrasında soruşturma başlatıldı.
Soruşturmayı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı başlatı. Başsavcılık açıklama da yaptı.
Davutoğlu'na soruşturma açılmasına neden olan video 4.5 yıl önceki Diyarbakır gezisi sırasında çekildi.

Davutoğlu söz konusu videoda şu ifadeleri kullanmıştı:
"Milyarlara milyar katardım benden sonraki bakanlar gibi. Bir kuruş haram lokma yemedim. Onlara da haram lokma yemeyin dedim. Yediler! Çevrelerini zengin ettiler, damadını bakan yaptı, akrabalarını zengin etti. Beş tane müteahhide Türkiye'yi peşkeş çekti. Sen de bana diyorsun ki; 'Sen hocasın, sus' mu diyorsun?"
"Bak, onlar... onlar... onlar milletin hukukuna... Onlar milletin hukukuna dikkat edip yetim malı yemeselerdi, ben de onların hukukuna dikkat ederdim. Ama onlar milletin hukukunu çiğnedi, ben de onlara hakkı adaleti söyledim!"
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açıklaması şöyle:
"Sosyal medya platformlarında dolaşıma sokulan ve Cumhurbaşkanına hakaret içerdiği değerlendirilen ifadelerin yer aldığı paylaşımlara ilişkin olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca resen inceleme yapılmıştır.
Yapılan inceleme neticesinde, feshedilen Gelecek Partisi'nin Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 299/1. maddesinde düzenlenen "Cumhurbaşkanına Hakaret" suçu kapsamında soruşturma başlatılmıştır.
Soruşturma, ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde titizlikle sürdürülmektedir.
Kamuoyunun bilgisine sunulur."
Atatürk panosunu parçalayan kişiyi bulmaya çalıştı, işten çıkarıldı!
Sinan Ateş cinayeti soruşturmasında 'tedirgin eden' gelişme: Cinayeti soruşturan ekibin başındaydı, 'Terfi' ettirilerek görevden alındı
Alkole büyük zam geldi!
Akaryakıt fiyatlarına zam geldi: Benzin, Motorin ve LPG'de güncel tablo
Bakan’ın başka arkadaşına 11 ihale
“Kuruluş derken hangi devleti yıkmak istiyorsunuz? Burası muz cumhuriyeti değil!”
'Her şey çok güzel olacak' sloganının mimarı Berkay Gezgin de il binasından yaka paça çıkarıldı
Bursa'da Starbucks şubesine gidip oturanlara tepki gösteren kadına hiç ummadığı tepki: "Hadi canım hadi yürü, işine bak. Hükümet bir şey yapmıyor biz mi yapalım"
Kaftancıoğlu'ndan Erdoğan ve AKP iktidarına gönderme! "İnadına umut"