Çayırhan'da ihale için son teklif tarihinin ertelenmesine maden işçilerinden yanıt: "Erteleme, kandırma satışı iptal et"

9 izlenme 28 Kasım 2024
Reklamlar

Çayırhan Termik Santrali ve Maden Ocağı'nda özelleştirmeye karşı eylem başlatan madenciler 9’uncu günde Hazine ve Maliye Bakanlığına yürüyüş başlattı.



Ankara'nın Nallıhan ilçesinde bulunan Çayırhan Maden Ocağı'nda, Çayırhan Termik Santrali ve Maden Ocağı'nın özelleştirilmesine karşı 20 Kasım Çarşamba sabah vardiyasının başlamasıyla yer altına inen yaklaşık 500 işçi eylemlerini sürdürürken yeryüzünde onlara destek veren işçiler eylemlerinin 9'uncu gününde Ankara'ya yürüyüş kararı aldı.

"Ankara duy sesimizi, bu gelen işçinin ayak sesleri" sloganı atan işçiler Çayırhan Termik Santrali'nden Ankara'ya yürüyüş başlattı.

MADENCİLER ERTELEME KARARINA YANIT VERDİ

Madencilerin eylemi sürerken Çayırhan Termik Santrali’nin özelleştirilme kararına ilişkin ihalede son teklif tarihi 4 Mart 2025’e ertelendi. Madenciler ise, erteleme kararına "Erteleme, kandırma satışı iptal et" sloganıyla yanıt verdi.

MADENCİ ANNESİ: BEN OĞLUMU YER ALTINA YOLLARKEN HER GÜN AĞLIYORUM

Oğlu madende çalışan anne Hatice Kaya, "Bugün halkımıza ve işçilere destek için buradayım. Ben oğlumu yer altına yollarken her gün ağlıyorum. Bugün duyduk ki sonuç kalmamış. Biz devlet altında çalışmak istiyoruz, şahıslara kazandırmak istemiyoruz. Devletimizin gölgesi altında, nasıl biz onu yalnız bırakmadıysak o da bizi yalnız bırakmasın." dedi.

"İNSAN GİBİ YAŞAMAK İNSAN GİBİ KALMAK İÇİN "

Bir maden işçisi de "Biz karşı taraftan iyi bir yanıt alamadık. Pozitif bir şey gelmedi. Biz de yürüyüş kararı aldık. Direnişimizin bugün dokuzuncu günündeyiz devam da edeceğiz yanıt alana kadar. Şu an Beypazarı’na doğru yürüyoruz. Biz özelleştirme veya varlık satışı istemiyoruz. İnsan gibi yaşamak için, insan gibi kalmak için, ailemiz için, geleceğimiz için yürüyüşe çıktık. Biz sadece varlık satışının durdurulmasını ve devlette çalışmaya devam etmek istiyoruz” diye konuştu.

"DİRENİŞE DEVAM EDECEĞİZ"

Maden işçisi Ali Kocadağ da şunları söyledi:

"Biz direnişin dokuzuncu günündeyiz. İş sağlığı güvenliği açısından durumumuz iyi. Biz 20 yıl özel şirkette çalıştık orada güveliğimiz iyi değildi ve sonuçlarını da hepimiz biliyoruz. Bizim de çoluk çocuklarımız burada çalışacak bu yüzden özelleştirme istemiyoruz. Hiç maaş almasam da yeter ki burası bizim olsun bizde kalsın. Biz burada halkız, direnişe devam edeceğiz. Şafak 110 kilometre, direnişe devam."

Kaynak: ANKA

Tele1

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Metro için İzmir’e kuruş yok! 'Başak Cengiz' paylaşımına yapılan çirkin yoruma Kılıçdaroğlu'ndan flaş talimat! TL'de yeni dip görüldü! Dolar ve faiz fırtınası dünyayı sallıyor Türkiye Türkiye olalı böyle uçuş görmedi: Bodrum'da 1 milyon 115 bin 510 TL'lik hesap ödediler