Ege'nin 'Topuklu Efesi' olarak bilinen ve 'Zeybek dışında kimsenin önünde diz çökmeyiz' diyen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, AKP'ye geçti.
Çerçioğlu'nun hakkındaki yolsuzluk iddialarından tutuklanma korkusu ile AKP'ye geçtiği iddia edildi. Çerçioğlu, iddialara yanıt verip yargılanmaktan korkmadığını ve artık siyasete Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın 'himayesinde' siyasete devam edeceğini belirtti.
Çerçioğlu'nun AKP'ye geçişinde 90'lı yılların tartışmalı ismi Mehmet Ağar'ın aracı olduğu iddiasını da Aydın Şafak gazetesi ortaya attı. Ağar, iddiaya yanıt verip yalanlama yaptı.
Aydın Şafak'ın Çerçioğlu'nun AKP'ye geçişinden aylar öncesi yayımladığı haberde tekrar gündeme geldi.
5 Haziran'da yayımlanan haberde Çerçioğlu'nun hakkındaki iddiaları dönem dönem 'güçlü' yakınları ile kapattığı iddia edildi. Fakat son operasyonların da kendine sıçrayacağını düşünen Çerçioğlu'nun umudunu 30 Haziran'daki CHP Kurultay davasına bağladığı, eski CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun dönmesi ile soruşturmalardan kurtulmak istediği 5 Haziran'daki haberde öne sürüldü.
Çerçioğlu'nun AKP'li Bülent Arınç ve Ağar ile yakınlığı ile 30 Haziran öncesi belediyeye bir operasyon düzenlenmesi bağlantıya geçmeye çalıştığı da iddia edilen haberde, Kılıçdaroğlu ile yakınlığına sık sık vurgu yapıldı. Aydın Şafak'ın haberinde şu ifadeler de yer aldı:
"Hatta Çerçioğlu'nun Yeniasır Sabah gibi iktidar yandaşı kurumlarla halkın kesesinden milyonlarca liralık reklam anlaşmaları yaparak aleyhinde haber çıkmasını engellediği de biliniyor."

Yasalaştı! 105 bin emekliye 3 yıl zam yok!4917 izlenme
Nerede bu paralar açıklayın! Deprem vergisinde 23 yıllık tahsilat 88 milyar TL34 izlenme
Gıda fiyatlarına büyük zam: AKP Türkiye'yi ithal ürüne mahkum etti30 izlenme
Sevda Noyan 'Silah da gerekir, silah da olur gerekirse' diyerek provokasyona devam etti, Canan Kaftancıoğlu ve Ayşenur Arslan'ı hedef gösterdi !171 izlenme
İYİ Partili Lütfü Türkkan’dan çok konuşulacak Suriyeli mülteci paylaşımı!450 izlenme
BİM'de birçok ürüne zam!39 izlenme
Dede 'iftira' dedi ama Adli Tıp istismarı belgeledi!23 izlenme
15 Temmuz gazileri "İktidar paranın üzerine yattı!"69 izlenme
Altındağ’da gerilim sürüyor
Erdoğan NATO Üyeliğini Desteklemişti! Finlandiya Başbakan Yardımcısı Riikka Purra'dan Skandal Sözler! "Türk Maymunlar Gibi..."
Gökçek hakkında yeni suç duyurusu: İhaleye fesat karıştırma!
Yeni servetleri açıklandı: Milyarderler listesinde Bayraktar kardeşlerin önlenemez yükselişi