CHP Balıkesir İl Başkanlığı, AKP’li Yücel Yılmaz’ın yönetimindeki Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin önüne tam 20 metrelik ‘parsel parsel’ pankartı astı.
CHP İl Başkanı Erden Köybaşı, 4 buçuk yılda satışı yapılan arazi ve taşınmazlara ilişkin basın açıklaması yaptı. Satışlardan elde edilen gelirin akıbetini soran Köybaşı “Afişten görüldüğü gibi 4,5 yılda Balıkesir’in, hepimizin malı olan 102 değerli araziyi haraç mezat sattılar, elden çıkardılar. Peki, bu satışlardan elde edilen 82 milyon dolara ne oldu? Bugünkü kurla 2 milyar 630 milyon nereye gitti?” ifadelerini kullandı.
-Belediyenin taşınmazlarını sattınız, sattınız ama Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin borcunu mu ödediniz? Tabii ki hayır. Ödemiş olsaydınız Sayıştay’ın raporlarına yansıyan 2022 borcu olan 1 milyar 457 milyon lira olmazdı. Gördük ki 2023 yılının 10 aylık gelir-gider bütçesi 2 milyar 659 milyon lira açık vermiş.
-Büyükşehir bütçesinin en önemli gider kaleminin faiz hâline geldiği, Belediye’nin faize ödediği paranın sadece 2 yılda 18 kat arttığını açıkça görüyoruz. Faiz giderlerinin neden 2 yılda bu kadar arttığını sayın Yücel Yılmaz’ın açıklaması gerekiyor. Ahmet Akın ile bu düzene son verilecek, şeffaf hesap verebilir bir belediyecilik anlayışı hâkim olacak. İsraf ve talan belediyeciliği son bulacak. Balıkesir’in kaynakları Balıkesirlilerin olacak.
Kaynak: ANKA
Tele1
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Narin sorusuna sus işareti ile yanıt verdi
Ziraat Bankası’yla ilgili 320 milyon dolarlık Demirören iddiası Meclis’te
'En beğenilen tarihsel kişilik' anketinde Atatürk açık ara birinci
Afrika'yı ziyaret eden Macron'dan Türkiye'ye küstah suçlama: "El altında Fransa karşıtı yapan ağlar var"
Cumhuriyet gazetesini 'FETÖ'den suçlayan savcının 'FETÖ'den yargılanması AKP'li Metiner'i susturdu !
Düziçililer o AKP'liyi başkanlıktan attı!
Bakan Uraloğlu'ndan '85 milyonun kişisel verileri çalındı mı?' sorusuna cevap! "O dönem kendi içinde konuşuldu, kapandı!"
Plastik poşet ücretlerine zam
Taksici paylaştı ortalık karıştı, Konya, esrarengiz Amerikalı’yı konuşuyor !
'Teksir kâğıdı nedir bilir misiniz?' diyen Erdoğan'a Yayıncılar Birliği'nden yanıt: "Türkiye'nin kâğıt fabrikaları hurda fiyatına satıldı"