CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, dokunulmazlığının kaldırılmasıyla ilgili TBMM'ye gönderilen fezlekeyi sosyal medya hesabından paylaştı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenterler Bürosu tarafından hazırlanan fezlekede Yavuzyılmaz'ın, 31 Ağustos 2025'te sosyal medya hesabından "Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bugüne kadar ki, ilk ve ‘doğru olan tek' mal varlığı belgesine ulaştık!" notuyla AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 1994 yılında ait mal varlığına ilişkin belgeyi paylaştığı, bu paylaşımın "Cumhurbaşkanına hakaret" suçunu oluşturabileceği değerlendirildiğinden resen soruşturma başlatıldığı kaydedildi.
Fezlekede ayrıca Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın'ın da 1 Eylül'de Yavuzyılmaz hakkında, "Kişisel verileri, hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak" iddiasıyla şikayet dilekçesi sunduğu belirtildi.

Savcılık fezlekesinde, "Yasama dokunulmazlığının, yasama sorumsuzluğu gibi milletvekillerine mutlak bir koruma sağlamadığı, milletvekillerinin yasama çalışmaları dışındaki fiillerinden ve eylemlerinden dolayı onları koruduğu, milletvekillerine cezai kovuşturmalara karşı koruma sağladığı, yasama dokunulmazlığının şekli ceza hukukunu ilgilendiren, ceza yargılaması ve infaz hukuku kapsamında girdiği, TBMM tarafından dokunulmazlıkların kaldırılabileceği belirtilmiştir" denildi.
Fezlekede ayrıca, "Yavuzyılmaz'ın üzerine atılı 'Kişisel verileri, hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak' suçunun yasal unsurlarını oluşturduğu anlaşıldığı ifade edilerek, dokunulmazlığının kaldırılmasını talebinde bulunulması gerektiği kanaatine varılmıştır" denildi.

Fezlekede Deniz Yavuzyılmaz'ın, "Kişisel verileri, hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak" iddiasıyla 4 yıldan 8 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını ve kamuoyunda "siyası yasak" olarak bilinen TCK'nın 53'üncü maddesindeki hükümlerin uygulanması talep ediliyor.

Sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşım yapan Yavuzyılmaz, "Tayyip Erdoğan'ın 1994 yılında, henüz daha yolun başındayken ki mal varlığını açıkladığım için 2 yıldan 4 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmam isteniyor. Ayrıca cezanın bir kat daha artırılması talep ediliyor. Demek ki neymiş? Açıkladığım bu mal varlığı bilgisi doğruymuş! Bir ülkede Cumhurbaşkanı olup da, hala daha geçmişteki mal varlığını saklamaya çalışmak nedir? Pes!" ifadelerini kullandı.
CHP'li Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, geçtiğimiz aylarda sosyal medya hesabından Erdoğan'ın ilk mal varlığı beyanına ait olduğunu söylediği bir belgeyi "Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bugüne kadar ki, ilk ve ‘doğru olan tek' mal varlığı belgesine ulaştık!" diyerek kamuoyuyla paylaşmıştı.
Söz konusu belge, 15 Nisan 1994'e aitti. Belgede, taşınmazlarla beraber ziynet eşyaları ve şirket ortaklığı gibi ayrıntılar yer alıyordu.
İşte o belge...

Sağlık Bakanı ‘aracı yok’ demişti! Çin aşısında dikkat çeken detay105 izlenme
CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay isyan etti: "AKP enerji kaynaklarını ve barajları satıyor!"68 izlenme
Cumhur İttifakı'nda Bekir Bozdağ ayrımı59 izlenme
Kılıçdaroğlu’na saldırıyı araştırma önergesine AKP ve MHP’den ret!103 izlenme
Aracı olmayan Erzurumlu'ya, "İstanbul'da kaçak geçiş yaptın" cezası!225 izlenme
Türkiye, Almanya'nın 60 yılda aldığı göçmen sayısına 10 yılda ulaştı!47 izlenme
DİSK “Gelirde, vergide adalet, insanca yaşanılacak ücret” talebiyle İstanbul Kartal'dan Ankara’ya yürüyüş başlattı17 izlenme
Yaycı'nın Yunanistan'ın ABD savaş gemilerini adalara konuşlandırmasına ilişkin değerlendirmesi: Türkiye'yi savaşa çekmek istiyorlar39 izlenme
Erdoğan’dan ‘israf araçları’ açıklaması
Depremzedelere giden yardımlar Suriyeliler tarafından para karşılığı satılıyor!
Mansur Yavaş'tan 10 Kasım mesajı: "Atatürk yalnızca bir lider değil, milletin yeniden var oluş iradesidir"
Bir çifte maaş skandalı daha! Yeni isimler ortaya çıktı!