Diyanet TV’de “Diyanet’e Soralım’’ programına katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi İdris Bozkurt’a bir seyirci “Alkol satışı olan bir otel ya da markette çalışsak, aldığımız maaşta sakınca olur mu?" diye sordu.
SERVİS EDEN DE LANETLENİYOR
Bu soru üzerine Bozkurt “Sadece içene değil, üretene, ürettirene, taşıyana, sunana, kendisi için taşıtana, servis edilene, hatta bunun parasını değerlendirene ve parasından istifade edenin hepsini peygamberimiz lanetliyor. ‘Allah’ın rahmetinden uzak olsunlar’ diyor. Böyle bir müessesede çalışan insan da, bir şekilde alkol gelirinden istifade ediyor. İstemese de direkt olmasa da bu işin içerisinde” açıklaması yaptı.
"YENİ İŞ ARAYIN"
Bozkurt alkollü yerde çalışan ancak alkolle ilgisi olmayan insanlara yeni iş aramaları önerisinde de bulundu ve şunları söyledi:
"Bu durumda olan insanın oraya verdiği emek veya mesaisinin karşılığında aldığı ücret kendisine helaldir. Ama yapılan işlerden mesuliyeti, vebali yoktur diyemeyiz. Alternatif iş bulana kadar orada çalışabilir. Ama "Helal kazancına dolaylı da olsa vebal olmasın istiyorum" diyorsa alternatif işlere baksın."
Odatv.com
Star'ın yandaş yazarının ekonomi yorumu sosyal medyada alay konusu oldu! 'Eksi bilmem nelerden, artı bilmem nelere kalktık!'
Ünlü ekonomistlerin 500 TL tartışması
Salim Güran'ın avukatından flaş iddia: "Nevzat Bahtiyar yoğun bakımda!"
Sinsi provokasyona rağmen CHP'ye saldıran AKP'lilere hatırlatma! Seçim öncesi camide RTE için 'Dombra' şarkısı çalınmıştı!
Corona virüsüyle mücadele eden Türkiye’den AVM manzaraları
Hastanelerde ameliyatlar yapılamıyor!
İmamoğlu: Devletimin davet ettiği hiçbir yere katılmamazlık etmem
“6 aydır ev kirası ödeyemiyorum” diyen vatandaşa sırtlarını döndüler! Bakın imam ne için para istedi?
Türkiye'nin dev holdingi iflas etti! Harvard'da ders konusu olmuştu
Merkez Bankası duyurdu: Gıda fiyatlarında artış olacak!