Dünyanın en zenginleri listesinde bir ilk! Hintli milyarder Gautam Adani üçüncü sıraya yükseldi
Hintli patron Gautam Adani, bu yıl servetine 60,9 milyar dolar ekleyerek onu dünyanın en zenginleri listesinde üçüncü sıraya taşıdı. Adani, Microsoft CEO'su Bill Gates ve borsa efsanesi Warren Buffet gibi zengin Amerikalılardan daha iyi performans gösterdi ve aynı zamanda Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne dahil olan ilk Asyalı oldu.
Adani'nin kurucusu olduğu Adani Grubu'nun petrokimya, havacılık, savunma ve veri merkezleri başta olmak üzere birçok sektörde yatırımları bulunmaktadır.
Birkaç yıl öncesine kadar Hindistan dışında pek duyulmayan bir isim, bu yıl dünyanın en zenginleri listesini sallıyor.
GATES VE BUFFET GİBİ ZENGİNLERİ GERİDE BIRAKTI
60 yaşındaki Hintli milyarder Guatam Adani, yılın başından bu yana servetini 60,9 milyar dolar artırarak onu dünyanın en zengin üçüncü insanları listesinde yer aldı. 137,4 milyar dolarlık servetiyle Adani, Microsoft patronu Bill Gates ve borsa efsanesi Warren Buffet gibi ünlü ABD'li isimleri de geride bıraktı. Adani, Fransa ve Avrupa'nın en zengin insanı Bernard Arnault'u geçerek ilk üçe girmeyi başardı. Bu, dünyanın en zengin insanlarını listeleyen Bloomberg milyarder endeksinde ilk 3'e giren ilk Asyalı olarak tarihe geçti.
İLK İKİDE MUSK VE BEZOS VAR
Elon Musk, 251.4 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zenginleri listesinin başında yer alıyor. Eticaret ve BT devi Amazon'un başkanı Jeff Bezos, 153,4 milyar dolarlık servetiyle listede ikinci sırada yer alıyor. Bir başka Hintli milyarder Mukesh Ambani, 91,9 milyar dolarlık servetiyle en zengin 11. sırada yer alıyor.
HERKESİN SERVETİ ERİRKEN, ADANİ ZENGİNLEŞTİ
En zenginler listesinin başında yer alan Tesla CEO'su Elon Musk'ın serveti yılbaşından bu yana 18,9 milyar dolar, Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'un serveti ise 39 milyar dolar azaldı. Sözcü'de yer alan habere göre, listede dördüncü sırada yer alan Fransız iş adamı Bernard Arnault'un serveti bu yıl yaklaşık 42 milyar dolar eridi. Bill Gates bu yıl servetinin 20.6 milyar dolarını kaybetti. Çoğu insanın serveti bu yıl ABD borsalarındaki keskin düşüşlerle düşerken, Adani'nin serveti bu yıl 60,9 milyar dolar yükseldi. Örneğin imparatorluğunu tarımsal ticaret, kömür ve limanlar üzerine kuran Adani, geleneksel olarak ABD'li teknoloji girişimcileri tarafından işgal edilen servet merdivenini tırmanmaya devam etti. Adani'nin zenginliği, Hindistan Başbakanı Narendra Modi'nin inşaat stratejisine uygun olarak yeşil enerji, havaalanları, veri merkezleri, dijital hizmetler ve medya gibi alanlara da hızla çeşitlendirmeye devam ediyor.