ABD, Suriye'de Türkiye’ye ait SİHA’yı (silahlı insansız hava aracı) “tehdit” olarak gördüğü gerekçesiyle düşürdü.
Türkiye’nin Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri, önce düşürülen SİHA’nın Türkiye’ye ait olmadığını savundu.
Bugün Dışişleri Bakanı tarafından yapılan açıklamada ise ABD savaş uçağı tarafından düşürülen SİHA’nın, Türkiye’ye ait olduğu doğrulandı.
Halk TV canlı yayınında konuya ilişkin değerlendirmeler yapan Emekli Amiral Türker Ertürk, Türkiye’nin SİHA’sını düşüren ABD F-16’sının Adana’da bulunan İncirlik Hava Üssü’nden kalktığını söyledi.

"BU TOPRAKLARDAN KALKAN BAŞKA BİR UÇAK VURUYOR"
Ertürk, “Bu SİHA'yı kim düşürdü? İncirlik'ten kalkan bir Amerikan F-16'sı düşürüyor. Nereden kalkmış? İncirlik üssünden. Anadolu'nun güvenliği için sınır ötesinde operasyon yapıyorsun, o SİHA'yı bu topraklardan kalkan başka bir uçak vuruyor” dedi.
İncirlik Hava Üssü, Amerika Birleşik Devletleri Hava Kuvvetleri ve Türk Hava Kuvvetleri’nin yanı sıra Birleşik Krallık Hava Kuvvetleri tarafından da kullanılıyor.
Yeniçağ
Ek MTV'yi ödemeyenlerin sayısı belli oldu!
Güllü'nün oğlu Tuğberk ifadeye çağrıldı
Bilal Erdoğan Rusya’ya babası olmadan gidiyor
Madımak katliamı 32. yılında yüreklerde aynı sızıyla... Ne adaleti sağlandı ne acısı dindi
CHP’li 81 il başkanından ‘değişim’ açıklaması: "Hiçbirimiz…"
Tamer Karadağlı protesto edilmişti: Afife Tiyatro Ödülleri'nin görüntüleri kaldırıldı
Kartalkaya faciasının baş sorumlusu oduncuyken otel sahibi olmuş
CHP lider adayı Özgür Özel: İYİ ile ittifaka girmemek hara-kiri olur.
Aile Destek Programı kapsamında hane başına yıllık 7 bin 200 TL!
CHP'li Yavuzyılmaz “TRT suç işliyor” diyerek anlattı, yayın ilkelerini hatırlattı: “İmamoğlu’na sinsice medya operasyonu yürütüyor”
Veyis Ateş'in şikâyet ettiği Barış Yarkadaş ifade verdi, geri adım atmadı!
Prof. Aziz Sancar 'Türkiye'deki barış için Nobeli geri vermeye hazırım' Gururumuzsun koca yürekli adam !
Mansur Yavaş'ın ısrarı sonuç verdi! 472 milyon TL'lik onay!
Rasim Ozan Kütahyalı'dan Murat Ongun'a ölüm tehdidi! "Thodex'in sahibi çocuk öldü gitti"