AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mustafa Demir, son günlerde kamuoyunda tartışma yaratan arsa rayiç bedelleriyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Demir, 2026 yılında uygulanacak emlak vergilerinde vatandaşın mağdur edilmesine izin verilmeyeceğini vurguladı.
Demir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla sürecin titizlikle takip edildiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:
"Son günlerde kamuoyunun gündemine gelen, ancak bizim uzun süredir yakından takip ettiğimiz emlak vergisine esas alınan arsa rayiç bedellerindeki tartışılan artışlar konusunda milletimizin endişelerini yakından biliyoruz.
2026 yılında uygulanacak emlak vergilerinin, gerçek piyasa koşullarını yansıtmayan rayiç bedel artışlarıyla vatandaşımızın sıkıntıya düşmesine asla izin vermeyeceğiz.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla Yerel Yönetimler Başkanlığı olarak bu süreci en ince ayrıntısına kadar takip ediyoruz. Tüm Türkiye’de yapılan rayiç bedel tespitlerini, artış oranlarını ve bunların vatandaşımıza yansımalarını titizlikle inceliyoruz.
Şunu herkes bilmelidir ki; Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, yasal ve idari düzenlemelerle oluşabilecek mağduriyetlerin önüne geçeceğiz. Bizim önceliğimiz, milletimizin hakkını korumak, adaleti tesis etmek ve belediyecilikte hizmeti vatandaşımızın omuzlarına yük bindirmeden sürdürebilmektir.
AK Parti’nin belediyecilik anlayışı, vatandaşına yük değil nefes aldıran bir anlayıştır. Bu meselede de milletimizin yanındayız, mağduriyet yaşanmasına kesinlikle müsaade etmeyeceğiz."
Sözcü
Yeniden Refahlı vekilin 3 eşinin olduğu ortaya çıktı! "TBMM'de olması suç"30 izlenme
İmamoğlu çağrı yapmıştı! İki belediyeden "Hamidiye Su" kararı!141 izlenme
Kadıköy metrosunda sağa sola küfür edip, arslan kesilen 2 AKP'liyi, bakın nasıl kediye döndürüyorlar :)37491 izlenme
Mansur Yavaş’ı suçlayan kişi hakkında bir dolandırıcılık davası daha!103 izlenme
Servis sürücüsü, yol verme tartışması yaşadığı kadına 'gazi olduğunu' söyleyince aldığı cevap! "Gaziysen evde otur"27 izlenme
Atatürk düşmanı hurmacı umreye gitti, Arap kardeşlerinin KFC'de tavukları götürdüğünü görünce hayal kırıklığı yaşadı24 izlenme
Tamer Karadağlı, tepkilere ilk kez yanıt verdi51 izlenme
Narin’in çamaşırında bulunan sıvı kime ait? ‘İmkânsız’ diyerek bilinmeyen biyolojik gerçeği açıkladı34 izlenme
AKP'de istifalar ilçelere sıçradı
Narin davasında sorular yanıtsız kaldı! Kim, neden ölürdü? Asıl katil kim?
İmamoğlu'ndan gençlere: "Korku duvarlarını ilk siz aştınız, tarihi siz yazacaksınız!"
CHP’li vekilden çarpıcı iddia: Talimatla arazi arayan Saray yetkilisi kim? ‘İsmi bende var’