Anasayfa1
22 Eylül 2025 ( 16 izlenme )
Reklamlar

Erdoğan Trump görüşmesi öncesi ABD mallarına ek vergi kaldırıldı!


AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmesinden önce ABD menşeli mallara 2018’de getirilen ek mali yükümlülükler yürürlükten kaldırıldı.



AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmesinden önce, 2018 yılında ABD menşeli ürünlere getirilen ek mali yükümlülüklerin yürürlükten kaldırıldığı duyuruldu. Karar kapsamında; alkollü içecekler, binek otomobiller, yaprak tütün, pirinç, makyaj ve cilt bakım ürünleri gibi birçok kalemden alınan ek vergiler artık uygulanmayacak. Karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

ÜRÜNLER

Söz konusu ürünler arasında yüzde 70 oranında ek vergi uygulanan alkollü içecekler, yüzde 60 ek vergi getirilen binek otomobiller ve yüzde 30 oranında vergilendirilen makyaj ürünleri de bulunuyordu.

ERDOĞAN TRUMP GÖRÜŞMESİ ÖNCESİ

Bu karar AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump arasında Washington’da yapılacak görüşmeden hemen önce gerçekleşmesi nedeniyle siyasi ve ekonomik açıdan önem taşıyor. Görüşmede savunma sanayi, ticaret ve yatırımların yanı sıra iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin masaya yatırılması bekleniyor.

TELE1

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Menzil Şeyhi torununa masal gibi düğün: Günlerce sürdü binlerce kişi katıldı! İzmir Bayraklı'da CHP‘nin adayı İrfan Önal’ın seçim afişleri AKP‘ye ait seçim aracının içinden çıktı! Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin konser iddianamesi kabul edildi Kılıçdaroğlu dünya gündeminde!