AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Faiz sebep, enflasyon sonuç" sloganıyla duyurduğu ekonomi politikası yurttaşlara 2o22 yılında zam olarak döndü.
Elektrik zammı ise infiale neden oldu. İşyerlerine yapılan elektrik zammı 2018'den bu yana yüzde 774.6'ya ulaştı.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun kararı kapsamında tüm mesken tek zamanlı alçak gerilim aboneliklerinde 1 Ocak 2022 itibarıyla kademeli tarife uygulamasına geçildi.
Bu uygulamaya göre mesken abonelerinin elektrik tüketimleri EPDK tarafından 2022 yılı için belirlenen kademeli tarife birim fiyatlarıyla faturalandırılacak. Kademeli tarifeye tabi olan tüketimlerinin günlük ortalama 5 kWh kadar olan kısmı düşük tüketimli kademeden, 5 kWh aşan kısmı ise yüksek tüketimli kademeden hesaplanacak.
Kademeli elektrik tarifesi, aylık 150 kWh tüketime kadar olan ev elektrik tüketimlerinin düşük kademe birim fiyatından, bu tüketimi geçen tüketimlerin ise yüksek kademe birim fiyatından faturalandırılmasını sağlayacak.
2022 yılının Ocak, Şubat ve Mart aylarını kapsayan birinci çeyrek döneminde 38 milyon hane için 150 kWh’ye kadar olan tüketimler kilovatsaat başına vergiler dahil 1,37 TL’den faturalandırılacak, bunun üzerindeki her kilovatsaat tüketim için uygulanacak birim fiyat 2,06 TL olacak. Bu uygulama alçak gerilim mesken abone grubundaki 38 milyonun üzerindeki hane için 1 Ocak itibarıyla devreye girdi.
ANKA'da yer alan habere göre; Şanlıurfa’da esnaf, yüksek elektrik faturalarını cadde ortasına astıkları “Soygun var” pankartı ile protesto etti. Esnaf Savaş Eşsiz, “Artık bıktık. Artık dayanacak gücümüz de kalmadı. Şanlıurfa’nın en işlek caddesinde esnaflık yapıyoruz ama dayanacak gücümüz kalmadı” dedi. Pankart daha sonra polis tarafından indirildi.
Şanlıurfa'da Haliliye İlçesinin Bahçelievler Mahallesi’ndeki esnaf, geçen yıla oranla iki kat arttığını söyledikleri elektrik faturalarını cadde ortasına astıkları pankartla protesto etti. Üzerinde “Soygun var! TEDAŞ zulmüne hayır” pankartı açan esnaf bir araya gelerek açıklama yaptı. Esnaftan Savaş Eşsiz, şöyle konuştu:
“Artık bıktık. Artık dayanacak gücümüz de kalmadı. Şanlıurfa’nın en işlek caddesinde esnaflık yapıyoruz ama dayanacak gücümüz kalmadı. Benim geçen ay gelen faturam şurada, bin 413 TL'dir. 23 Aralık perşembe günü bana gelen faturam. Şu an gelen 12 Ocak Çarşamba günü 2 bin 360 TL bana fatura gelmiş. Yani aynı kilovatı kullanıp bu kadar zam nasıl oluyor? Bu iş nasıl oluyor anlam veremiyoruz.
Geçen, bütün esnafa tehdit niteliğindeki ihtarname yayınladı. Cumhurbaşkanı, 14 tane Şanlıurfa milletvekilinin gücü yetmiyor. ‘Yüzde yirmi kilovat aşımı yapıyormuşuz’, ‘bunun için yükümlülüğümüz varmış gelin kilovatınızı artırın’ diye. Gelmezseniz 5 kat fatura ödeyeceksiniz, diyor. Sen kimsin, sen kimsin ki bana 5 kat fatura ödeyeceksiniz, diye yazı gönderiyorsun? Ben kullanmadığım elektrik faturasını neden ödeyeyim? Şanlıurfa'nın 14 tane milletvekili, hiçbirinizin gücü bu Dedaş'a yetmiyor mu? Bıktık artık yeter. Soygun var soygun var. Ben evliyim iki çocuğum çocuğumun hakkını bu TEDAŞ'a vermeyeceğim."
Pankart, asılmasından yaklaşık iki saat sonra polis tarafından indirildi.
Aşıda torpil dönemi başladı!
CHP'li İlgezdi'den 'Türkiye'nin Kayıp Çocukları' raporu
Hüsnü Mahalli "Bunlara Karadeniz'in tüm gazları az gelir"
Antalya’da konut kiraları 10 bin TL’yi aştı
CHP'li başkan, AKP’li başkandan kalan borcu ödemek için makam aracını satışa çıkardı!
Suriyeli işçiler: “6 bin liraya kayıtsız çalışmak zorundayız”
CHP'li Atilla Sertel açıkladı: Halkbankası'nda kadının adı yok...
Erzurum'da Diyanet'in Kuran kursunda yine cinsel istismar skandalı!
Genel Başkan seçilen Özgür Özel'den yaptığı ilk konuşmada dikkat çeken mesajlar: "Seferberlik ilan ediyorum"
Türkiye'yi enflasyon vurdu: 3 yılda tam 4 kat arttı
En tembel vatandaş yarışmasında kazananlar belli oldu
Piyasalardaki yangın nasıl duracak? Milyonlarca vatandaş fotoğraftaki iki kişiden bu sorunun yanıtını bekliyor
Dört araştırma şirketinden 'İstanbul' yoklaması
AKP'de Osman Kavala krizi büyüyor: ‘Babasını eşeliyorsun FETÖ çıkıyor’. ‘Dikkate almadan ciyaklatmaya devam’