Manisa’nın Yunusemre ilçesinde 6 Haziran’da havuzunun makine odasındaki arızayı kontrol etmek isterken elektrik akımına kapılan ve 9 Haziran’da yaşamını yitiren eski Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in ölümüyle ilgili soruşturmada İstanbul Teknik Üniversitesi uzmanlarınca yeni bilirkişi raporu hazırlandı.
Raporda, havuzun enerji odasında motor ve elektrik düzeneklerini standartlara aykırı biçimde monte eden N.B. ile daha önce arızalanan motoru onarım sonrası hatalı şekilde yerleştirdiği öne sürülen H.İ. “asli kusurlu” sayıldı. İhmallerin doğrudan Zeyrek’in ölümüne neden olduğu vurgulandı.
Havuzun inşasını gerçekleştirdiği gerekçesiyle daha önce tutuklanan Z.M’nin ise kusursuz olduğu değerlendirildi. Bu tespitin ardından Z.M’nin cezaevinden tahliye edildiği öğrenildi.
Bilirkişi raporunda ayrıca, inşaat sürecinde denetim görevlerini yerine getirmeyen, tesisat tamamlandıktan sonra gerekli kontrolleri yapmayan ve güvenlik yükümlülüklerini ihmal eden 6 kişi daha kusurlu bulundu. Bu kişiler hakkında adli işlem başlatılırken, hazırlanan iddianamenin ardından kamu davası açılacağı belirtildi.
Zeyrek’in ölümünün ardından ilk etapta havuzun bakımından sorumlu Y.Ö. ile kaçak akım durumunu bildirmediği tespit edilen sitenin bakım ve güvenlik sorumlusu A.S. gözaltına alınmış, 11 Haziran’da adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. 14 Haziran’da ise havuzun enerji odasını standartlara aykırı yaptığı öne sürülen Z.M, montajda görev aldığı belirtilen M.Y.P, motor ve elektrik sistemlerini hatalı monte ettiği iddia edilen N.B. ile hatalı tamir yapan H.İ. gözaltına alınmıştı. Zanlılardan Z.M, N.B. ve H.İ. “taksirle ölüme neden olma” suçundan tutuklanmış, M.Y.P. ise serbest bırakılmıştı.
Eski Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, 6 Haziran akşamı evindeki havuzun makine odasında arızayı kontrol etmek isterken elektrik akımına kapıldı. Ağır yaralı olarak Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi’ne kaldırılan Zeyrek, üç gün süren yaşam mücadelesinin ardından 9 Haziran’da hayatını kaybetti. Olay, hem Manisa’da hem de Türkiye genelinde büyük üzüntü yaratmıştı.
halktv.com.tr
RTÜK'ten 'günlük 230 avro harcırah' iddiaları hakkında açıklama55 izlenme
Sağlık Bakanı Koca, güncel corona virüsü verilerini açıkladı: Toplam vaka sayısı 204.610’a, can kaybı da 5.206’ya yükseldi!87 izlenme
Eylem Tok’un yanında olan çalışanı kaza gecesi ve yurt dışına kaçışı anlattı: "Oğlunu eve bırakıp olay mahalline gitti"53 izlenme
İstanbul’da tekstil işi yapan adam: “Yabancılar gitsin dediniz gittiler. Şimdi 2 kişiyle iş yapıyoruz. 5 yabancı çalışanımın 5’i de gitti, ne olacak şimdi?”24 izlenme
CHP'li Deniz Yavuzyılmaz açıkladı: "Atatürk Havalimanı’nın pistlerini kıran şirkete TOKİ’den 8 milyarlık 'Millet Bahçesi’ ihaleleriverilmiş"18 izlenme
Pazarda emeklilerden Diyanet'e fitre tepkisi: Diyanet diyor ki, 'emeklilere fitre zekat verebilirsiniz' Ayıp değil mi, günah değil mi? Kendileri alsınlar 200 bin lira, 300 bin lira"30 izlenme
Bakanlık adına bu açıklamayı tarikat mı yaptı! Böyle devlet mi yönetilir?28 izlenme
AKP’den yeni bir skandal: Meclis’te pusula veren vekilin salonda olmadığı ortaya çıktı!14 izlenme
Ocak ayı enflasyon rakamları açıklandı: TÜİK'e göre yıllık bazda yüzde 64,86, ENAG'a göre yıllık enflasyon yüzde 129,11 oldu
AKP’li vekile kendi köyünde tepki yağdı! 'Memlekette satmadık yer bırakmadınız, bitirdiniz!'
AKP'liler Tunç Soyer'i neden sevmiyor? Tunç Soyer’in babası Gülen’i mahkum ettirmişti!
Enflasyonda piyasa beklentisi düştü, halkın beklentisi arttı