Halkların Demokratik Kongresi (HDK) soruşturması kapsamında 22 Şubat'ta tutuklanan gazeteci Ercüment Akdeniz hakkında mahkeme, tahliye kararı verdi.
243 gündür tutuklu olan Akdeniz, İstanbul 26’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde "örgüt üyeliği" iddiasıyla yargılandığı davada, yurt dışına çıkış yasağı şartıyla tahliye edildi.
Ercüment Akdeniz, 8 aylık tutukluluğunun ardından serbest bırakılmasının ardından Silivri Cezaevi’nin önünde açıklama yaptı.
Ercüment Akdeniz şunları söyledi:
“Tabii içimizde buruk bir sevinç var. Çünkü içeride hâlâ haksız yere tutuklu bulunan gazeteci arkadaşlarımız var. Ben Furkan Karabay ile bir süre aynı bölümdeydim, koridorlarda karşılaşıyorduk. Yine haksız, hukuksuz bir şekilde cezaevinde kalan siyasetçiler var. Türkiye’nin demokratikleşmesi, adalet, özgürlük, eşitlik ve barış için; hakikat yolunda, halkın haber alma hakkı için mücadeleye devam edeceğiz.
Çok güçlü bir sahiplenme var. İçeride kendimizi gerçekten çok güçlü hissettik. Bu Türkiye’nin umududur, çünkü bizim derdimiz memleket sevdası. Başta sendikam DİSK Basınİş’e, çok iyi savunma yapan avukatlarıma ve ismini sayamayacağım kadar çok insana ve kuruma çok teşekkür ediyorum. Beklediğimden çok daha büyük bir sahiplenme ve dayanışma gördüm. Bunun da hakkını habercilikle vermeye çalışacağım.
Bu saate kadar burada bekleyen tüm arkadaşların üşüdükleri için üzülüyorum, onlara da teşekkür ediyorum. Çok daha güçlü olacağız, çok daha umutlu olacağız. Ve muhakkak bu memleket daha aydınlık günlere ulaşacak.”
halktv.com.tr
Menzil Tarikatında kavga: Serhendi grubu ile Semerkand grubu birbirine girdi!99 izlenme
Bakanlık düğmeye bastı: ‘Namaza başlatan kreme' rekor ceza34 izlenme
Kılıçdaroğlu hakkında 'Cumhurbaşkanına hakaretten' soruşturma37 izlenme
AKP’nin kurucularından Kemal Albayrak'tan AKP iktidarına zehir zemberek sözler! 'Fakire din iman, Saray’a da han hamam!'87 izlenme
İran doğruladı: İstihbarat bakanı öldürüldü25 izlenme
İki yıl önce yaptırdığı site yıkılan MÜSİAD'lı müteahhit kayıplara karıştı!39 izlenme
Kılıçdaroğlu 'partiyi birlikte yöneteceğiz' demişti: Telefonlarına bile çıkmadı23 izlenme
Spor salonu'ndan Atatürk'ün adını silip, Fethullah Gülen'i ziyaret eden AKP'li vekilin adını verdiler!137 izlenme
Erdoğan 'Hakkımı helal etmiyorum' demişti: Yaklaşık 100 AKP milletvekili yasama faaliyetlerine aktif katılım göstermiyor
Eski AKP vekili Emin Şirin'den bomba iddia ! '16 Nisan referandumu iptal edilecek, Erdoğan başkanlıktan vazgeçiyor'
3 bin 500 eski milletvekiline diplomatik pasaport kıyağı!
Müftü 'sahte imza' ile Kaymakamı şikâyet etmiş!