Türkiye tarihinin en büyük otel faciası olarak kayıtlara geçen Kartalkaya’daki otel yangını 78 kişinin canına mal oldu. Facianın yaşandığı 12 katlı Grand Kartal otelde, yaşamını yitirenler arasında 30’a yakın da çocuk bulunuyor.
Bolu Belediyesi’nden yangına uygunluk raporu alınamayan facianın yaşandığı otel Grand Kartal Turizm ve Ticaret AŞ.’ye bağlı. Anılan şirketin hissedarları ise Emine Murtezaoğlu Ergül, Halit Ergül ve Ceyda Hacıbekiroglu, Elif Ergül Aras...

Grand Kartal Turizm’in, Bolu Kartalkaya’da yanan oteli yanı sıra Bolu Karacasu’da bir oteli dava var. 180 odalı otel Gazelle Resort Spa isimli. Aynı şirkete bağlı olan otel 2011’de açıldı.

50 dönüm ormanlık alan içinde kurulu olan oteli, konaklama için aradı. Otelin görevlisi “Otelimiz açık. Yüzde 60 doluluk oranımız var” dedi. Otel çalışanına 2 yetişkin için 5 günlük rezervasyon yapmak istediğimizi söyledik.

Görevli 5 günlük oda ücretinin 68.500 TL olduğunu belirtti. Görevli, görüşmenin devamında bir miktar indirim yapabileceğini ifade ederek 5 günlük konaklama için 61.000 TL ödeyebileceğimizi ifade etti. Görüşmenin devamında, ödemeyi yapabileceğimiz banka hesap numarası da otel personeli tarafından Halktv.com.tr muhabiri ile paylaşıldı.


Anılan hesap numarasının da Grand Kartal Turizm ve Ticaret AŞ.’ye ait olduğu görüldü.
Öte yandan, Kartalkaya’da yanan otelden kaynaklanan endişelerimizi paylaştığımız otel çalışanı “Otelimizde yangına karşı önlemler alınmış. Katlarda yangın tüpleri bulunuyor. Otelin içinde yangın merdivenleri de bulunuyor” dedi.

Facianın yaşandığı otelde, yangın merdivenlerinin iç kısımda olması faciada yaşamını yitiren kişi sayısının artmasına neden olduğu ifade edilmişti.
Ermenistan Berde’yi vurdu: Ölü ve yaralılar var!
Volkan Konak’ın yıllar önceki sözleri: "Ölüm bile güzel olmalı. Mesela şu lodosta soba zehirlenmesinden ölenlere çok üzülüyorum. Bayramda ölenlere çok üzülüyorum"
ABC yasadışı silahlı eğitim kamplarını belgeledi: Yedi kamptan biri de İstanbul’da!
AKP’nin kalesinde -13 derecede ucuz et kuyruğu!
Öğretmenler greve gidiyor derslere girmeyecekler
KKTC’de eski bakan ve eşi 'yolsuzluk ve sahte diploma' soruşturmasından tutuklandı
İYİ Parti ile AKP arasında RTÜK krizi: Meclis Başkanı Şentop'la ne konuşuldu?
Çiftçiler uyarıyor: "Yakında vatandaş incir yiyemeyecek"
6.2'lik depremin ardından herkesin kafasında aynı soru: Büyük İstanbul depremi yaklaştı mı? Celal Şengör'den flaş açıklamalar
Nagehan Alçı PKK'yla ilgili sözlerini savundu!
Milyonluk araç hurdaya dönmüştü: Türkiye'nin konuştuğu o Ferrari'nin sahibi ortaya çıktı
Bu nasıl din anlayışıdır 'Menzil şeyhine köle olmak farzdır !'
Erdoğan'a Kahramanmaraş'ta miting şoku! Yandaş medya kalabalık algısı yaratmaya çalışsa da, meydan boş kaldı!
Rusya, Ukrayna'nın Donetsk ve Luhanks bölgelerini vurdu, 8 sivil öldü!