İkizdere halkı 'bilgilendirme' toplantısını terk etti! 'Bakanlığı Cengiz İnşaat’a mı bağladınız Bu devlet Cengiz İnşaat’tan mı ibaret!'

50 izlenme 04 Mayıs 2021
Reklamlar

Rize'nin İkizdere'de ilçesinde yapılmak istenen taş ocağına ilişkin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan bilgilendirme toplantısını İkizdereliler terk etti.

Rize'nin İkizdere ilçesinde Cengiz İnşaat tarafından yapılmak istenen taş ocağına karşı bölge halkının mücadelesi devam ederken; Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Rize Valili halkı bilgilendirme toplantısı düzenledi. 

Bakanlık ve valilik tarafından düzenlenen toplantıda gergin anlar yaşandı. 

''BAKANLIĞI CENGİZ İNŞAAT'A MI BAĞLADINIZ?''

Bakanlık yetkililerine tepki gösteren bir yurttaş, “Buranın altında da üstünde de köyler var. Dinamitler patlatacaksınız, heyelanlar olacak” diye konuştu.

Projede dağıtım dosyasında adres olarak Cengiz İnşaat’ın gösterildiğine dikkat çeken köylü, “Bakanlığı Cengiz İnşaat’a mı bağladınız? Bu devlet Cengiz İnşaat’tan mı ibaret” diye sordu.

''YALAN SÖYLÜYORSUNUZ''

Başka bir yurttaş ise “Yüz yıllık ağaçlarımızı yok ettiniz” dedi. Bakanlık görevlisi ise taş ocağı yolu dışında hiçbir ağaca dokunmayacaklarını söyledi.

Ancak İkizdere halkı durumun öyle olmadığını belirterek, “Hiç orada bulundunuz mu?” diyerek tepki gösterdi.

Bunun üzerine vatandaşlar “Nerede oradasınız? Bir gün bile orada yoksunuz siz. Yalan söylüyorsunuz” dedi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Hakkari’den acı haber: Bir askerimiz şehit oldu EÜAŞ Genel müdürü itiraf etti! "Enerjide dışa bağımlılıktan dolayı doğalgaz tedarikinde 15 kata varan fiyat farkları var" Cola'yı yasaklayan Ordu Büyükşehir Belediyesi, İsrail ile 150 milyon dolarlık anlaşmayı iptal etmedi Erdoğan Soçi'de Putin'le görüşecek, gündemin en önemli maddesi tahıl koridoru