İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun dört gün gözaltına kaldıktan sonra tutuklanması, sosyal medyada tepkilere yol açtı.
Kullanıcılar, söz konusu gelişmeye dair paylaşımları alıntılayarak yaşananları eleştirdiler:
"Çok üzgünüm ama umutsuz değilim Oy verdiğim belediye başkanımın ve gelecekteki cumhurbaşkanımızın çağrısına riayet edeceğim. Demokrasimiz için, adalet için, Cumhuriyetimiz için, geleceğimiz için birazdan oy vereceğim. Bu memleket bizim."
"Ne desek, ne söylesek az. Aklın, vicdanın sınırlarını zorluyorlar; hukuk zaten yok. Her şey paramparça. Bundan sonra ne beddua işe yarar ne de kurulacak cümleler. Hayatın artık sahiden durması gerekiyor."
"Yolumuz uzun, heyecanımız yüksek, gençliğimiz var."
"Bugün senden korkanlara inat, Yemin olsun ki seni cumhurbaşkanı yapacağız. Sonra da birlikte hesap soracağız."
"Cumhurbaşkanı adayım, seçilmiş belediye başlanımız hukuksuz bir şekilde tutuklandı."
"2023 seçimlerinde yitip giden umutları yeniden yeşerttik. Bu böyle yarım kalmayacak. Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz."
"İstanbullunun iradesi yok sayılmış. Halkın iradesi yok sayılmış. Koşa koşa apar topar tutuklandı. Güvenilir kurum kalmamış. Hak, hukuk, adalet."
"Hayatımda sol partiye ve adayına oy vermedim.Ekrem İmamoğlu na yapılan bu hareket hukuki değil tamamen siyasidir. Oyum senindir Che Guevara."
"Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Seninleyiz başkanım."
"Sandıkta yenemediler, mahkemede yenmeye çalışıyorlar. Başaramayacaksınız. Yanındayız."
"Yine karanlığa uyandığımız bir gün daha."
"Seçimde yenemediniz, kumpaslarla da yenemeyeceksiniz. Tarihin çöplüğüne gömüleceksiniz."
Nefes