Home
03 Ağustos 2024 ( 5 izlenme )
Reklamlar

İşte devlet kurumlarının ve liyakatsizliğin geldiği son nokta! Sağlık sistemi çöktü, il sağlık müdürü reklam peşinde


Diyarbakır'daki Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Selahattin Eyyübi Dağkapı Devlet Hastanesi, Çocuk Hastanesi ve Kadın Doğum Hastanesi'nde hastalar; randevu, oda sıkıntısı, ebe ve hemşire eksikliği, 45 derece sıcaklıkta soğutma sorunları ve doktor odaları önündeki uzun kuyruklarla mücadele ediyor. Kentteki bu sağlık sorunları, İl Sağlık Müdürü Hakan Pamukçu'nun sosyal medyada beğeni ve retweet için talimat vermesi sağlık çalışanlarının tepkisine yol açtı.


Diyarbakır Kadın ve Doğum Hastalıkları Hastanesinde, yönetimin ebe ve hemşirelere yönelik mobbing uyguladığı için birçoğunun çeşitli bahanelerle rapor alarak izne ayrılmaları hastanede ciddi sorunlara yol açtı. 

Hastane idaresi, rapor ve izin alan ebe ve hemşirelerin önüne geçemeyince çareyi il sağlık müdürlüğünün de oluruyla Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi'nde görevli ebe ve hemşirelerin bu hastaneye geçici görevle takviye edilmesinde buldu. 

Ancak bu da çözüm olmadı. Personel yetersizliği nedeniyle hastanede; gerek yatan hasta, gerekse ayakta tedavi olmak için hastaların birçoğu sağlık hizmeti almakta zorlanırken, kalıcı bir çözüm bulanamayışı da hastaların mağduriyetine yol açıyor.

YETKİLİLER 45 DERECE SICAKLIKTAKİ REZALETİ GÖRMÜYOR

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi'nde de durum neredeyse aynı. 

Burada da personel sıkıntısı yaşanırken, hastanenin asansörlerinin sıklıkla arızalanması, özellikle ameliyathane ile yoğun bakım ünitelerinde ve radyoloji bölümlerinde hijyen kurallarının yok sayıldığı, yatan hastaların kaldığı odalarda gündüz 45 dereceyi bulan sıcaklığa rağmen soğutma ve klima sisteminin tam teşekküllü çalışmayışı da hasta ve hasta yakını olan refakatçileri her geçen gün mağdur ediyor. 

Bu hastanelerde yardımcı sağlık personelinin yanı sıra poliklinik yapan doktor sayısının da yetersizliği mesai bitimine kadar doktorların muayene odalarının bulunduğu koridorlarda kuyrukların uzaması ve hastaları mağdur ediyor.

BU REZALETLER YAŞANIRKEN SAĞLIK MÜDÜRÜ BEĞENİ İSTİYOR

Kangren haline gelen sağlık sistemiyle ilgili sorunlar her geçen gün çığ gibi büyürken, Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Hakan Pamukçu’nun hastanelerde hizmet kalitesinin artırıldığına dair kendi sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımlar yaptığı ve bu paylaşımları da basın halkla ilişkilerden sorumlu personel aracılığıyla doktorlar başta olmak üzere tüm çalışanların beğenmesini ve retweetlemelerini istemesi çalışanları çileden çıkardı. 

Göreve geldiği günden beri hastaneyle ilgili yapılan yenilikleri hemen kendi sosyal medya hesabında paylaştığı, ardından da whatsapp gruplarında ekli olan doktor ve hastane çalışanlarına halkla ilişkilerden sorumlu personel aracılığıyla beğenilmesini istediği, bunu yaparken de İl Sağlık Müdürlüğünün kurumsal hesabından değil, kendi şahsi hesabından retweet edilmesini ve sağlık çalışanlarının ekli olduğu tüm Whatsapp gruplarında paylaşılmasını istemesi sağlık çalışanlarının tepkisine neden oldu. 

BU ZATEN ONUN ASLİ GÖREVİ NEYİN BEĞENİSİNİ?

Pamukçu’nun talimatını sağlık çalışanlarına ileten personelin paylaşımıyla ilgili ekran görüntülerini kaydeden sağlık çalışanları, bu durumun etik olmadığını, hizmet kalitesinin artırılmasına yönelik yapılan her türlü çalışmanın öncelikle kurumun resmi sosyal medya hesabından duyurulması gerektiğini, ayrıca bu tür hizmetlerin sosyal devlet olmanın ilkesi gereği zaten görevdeki kişinin bunu yerine getirmekle mükellef olduğunu belirterek bir zorunluluk gibi paylaşımların beğenilmesi talebinin doğru olmadığını belirttiler. 

Sözcü

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Turkcell'den bir skandal daha! AKP döneminde Fatih'in İstanbul’u fetheden askerlerinin adlarının tek tek silindiği ortaya çıktı! İşte yeni müfredatın detayları: Matematikte neler değişecek? Dilan-Engin Polat çifti hakkında hazırlanan iddianamenin syrıntıları ortaya çıktı: 40'ar yıla kadar hapisleri isteniyor