Anasayfa1
31 Ocak 2025 ( 6 izlenme )
Reklamlar

İster inanın ister inanmayın: Egemen Bağış'a bakın ne ödülü verildi?


Avrupa Birliği bakanlığı, devlet bakanlığı görevleri ile beraber 15 yıl AKP'de milletvekilliği yapmış olan ve bir dönem adı yolsuzluk ve rüşvet iddiaları ile anılan Egemen Bağış yılın diplomatı ödülü aldı. Bağış'a ödülünü İstanbul Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can verdi.


Egemen Bağış. AKP'de 15 yıl milletvekilliği, Avrupa Birliği Bakanı, devlet bakanı gibi görevlerde 5 yıl görevlendirmiş ve ardından Çekya Büyükelçiliği görevi verilen Bağış yine gündemde.

Bağış dün akşam yapılan bir törenle yılın diplomatı ödülünü aldı. İpekyolu Kamu Diplomasisi Teşkilatı ve Uluslararası İpekyolu Dergisi’nin düzenlediği törene, Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadırİstanbul Vali Yardımcısı Dr. Hasan Hüseyin Can, Avrupa Birliği eski Bakanı ve eski Çekya Büyükelçisi Egemen Bağış gibi isimlerin yanı sıra AzerbaycanKazakistanRomanyaÖzbekistan ve Almanya gibi ülkelerden iş dünyası ve akademi temsilcileri katıldı.

eskicekyabuyukelcisiegemenbagisyil538649159639.jpg

YILIN DİPLOMATI ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLMÜŞ

Milletvekilliği ve bakanlığı sırasında sık sık sözleri ve hareketleri ile gündem olan Bağış yine gündeme geldi. Çekya eski Büyükelçisi olan Bağış 'yılın diplomatı' oldu... Bağış'a bu ödül İstanbul Vali Yardımcısı Dr. Hasan Hüseyin Can tarafından verildi.

Ödülünü İstanbul Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can’ın elinden alan Bağış yaptığı konuşmada, 15 yıl milletvekili ve beş yıl bakan olarak hizmet ettiği Türkiye’yi son beş yılda Prag’da büyükelçi olarak temsil etmekten onur duyduğunu belirtti.

eskicekyabuyukelcisiegemenbagisyil538647159639.jpg

ÖNCE ÖDÜLÜNÜ ALDI SONRA ERDOĞAN'A ŞÜKRANLARINI SUNDU

Kendisine bu fırsatı veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a müteşekkir olduğunu dile getiren Bağış, Prag’da güzel çalışmalara imza attıklarını vurguladı.

Bağış ayrıca, dünyanın farklı yerlerinde bizimle aynı dili konuşan soydaşlarımız olduğuna dikkat çekerek o coğrafyalarla kültür köprüleri kurulması gerektiğine dair talimatını yerine getiren İpekyolu Kamu Diplomasisi Teşkilat Başkanı Dr. Seyfullah Türksoy ve arkadaşlarını tebrik etti.

eskicekyabuyukelcisiegemenbagisyil538648159639.jpg

ADI GÜNDEMDEN HİÇ DÜŞMÜYOR: YOLSUZLUK VE RÜŞVET İDDİALARI

AKP'nin eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, yıllar önce adı yolsuzluk ve rüşvet iddiaları ile gündeme gelmişti.

AKP, yolsuzluk iddialarının FETÖ'cülerin bir propagandası olduğunu dile getirmişti. FETÖ'cüler o dönem ses kayıtları servis etmiş, Bağış'ın Kuran'la dalga geçtiği iddia edilmişti. Bağış'ın Cuma günleri paylaştığı Kuran ayetleri hakkında "Bakara marakara" dediği ileri sürülmüştü.

Bağış, servis edilen kayıtların montaj olduğunu belirtip şunları ifade etmişti:

"Bunun defalarca bir düzmece montaj olduğu belgelendi. Bize iftira atanlar önce kendi günahları ile ilgili tövbe etsinler. Biz kendi tövbemizi tövbe etmemiz gereken makamlara yaparız. Günahsız olduğumuzu iddia etmiyoruz. Günahlarımız vardır. Onlarla ilgili tövbeyi de ancak Allah’a yaparız. Biz inancımızı kimseye sorgulatmayız”

Egemen Bağış: İnce, numarayı bizden öğrendi | Yurtsever

Kaynak:DHA

halktv.com.tr

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Bakan Adil Karaismailoğlu'nun köylüye verdiği çay fabrikası sözü tutulmadı, inşaat halindeki fabrika "Kamu Yararı" gerekçesiyle Cengiz Holding için yıkıldı! Ölü şeyhleri Serafeddin'in elinden fışkıran suyu içmişler ! AKP'liler istedikleri seçmen profilini açıkça itiraf ediyor ! AKP Genel Başkan Yardımcısı'ndan TUSAŞ saldırısına korkunç yorum! "Hayat devam ediyor, ne yapalım?"