Home
12 Şubat 2019 ( 173 izlenme )
Reklamlar

İthal edile edile üretim durma noktasına geldi!

Kırmızı et üretimi yüzde 12 azaldı

İthalatın da etkisiyle Türkiye'de kırmızı et üretimi 2018 yılının dördüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 12.1 azaldı. 2015 yılında 1 milyon 149 bin ton kırmızı et üretilirken 2018 yılında bu rakam 1 milyon 118 bine indi.



Türkiye’nin toplam kırmızı et üretimi, geçen yılın dördüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 12,1 azalışla 259 bin 672 ton olarak gerçekleşti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2018 yılının dördüncü çeyreğine (ekimaralık) ilişkin kırmızı et üretim istatistiklerini açıkladı.

Buna göre, geçen yıl dördüncü çeyrekte sığır eti üretimi 239 bin 703 ton olarak tahmin edildi. Sığır eti üretimi, bir önceki döneme göre yüzde 21,8, 2017’nin aynı dönemine göre yüzde 7,8 azaldı.

Koyun eti üretimi de söz konusu dönemde 17 bin 902 ton olarak öngörüldü. Üretim bir önceki çeyreğe göre yüzde 37,3, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 31,2 azaldı.

Türkiye’nin kırmızı et üretimi, Kurban Bayramı’nın da gerçekleştiği bir önceki çeyreğe göre yüzde 23,5, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 12,1 azaldı. Söz konusu dönemde toplam kırmızı et üretimi 259 bin 672 ton oldu.

Toplam kırmızı et üretimi içinde sadece kesimhanelerde üretilen kırmızı et miktarı ise 185 bin 324 ton olarak gerçekleşti.

AA

https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/kirmizieturetimiyuzde12azaldi3493935/?fbclid=IwAR00qF_VXPBxJhyk7_okGTXzzESE9358Ag0xT19_p4YwE9oCXmrUM5PCpyg

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

İstanbul Havalimanı otopark ücretiyle diğerlerine fark attı! Vatandaş dövize hücum ediyor! Böyle giderse, dolarla alışveriş yapacağız! Bursa'da sapık şeyh kâbusu: Mağdur kadının anlattıkları mide bulandırdı 473 öğrenciyi zehirleyen yemek şirketinin ortağı, aynı üniversitenin 2018 yemek ihalesini aldı!