Karşıyaka Çarşı girişinde toplanan kadınlar “Erkek Yargı Katillerin Suç Ortağı! Mücadelemizden Vazgeçmiyoruz” yazılı pankart taşıyarak İZBAN İstasyonu’na doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşte sık sık “Erkek değil, gerçek adalet”, “Pınar Gültekin isyanımızdır” ve “Bağır bağır herkes duysun erkek şiddeti son bulsun” sloganları atan kadınlara Karşıyakalılar da destek verdi.
Yürüyüşün ardından açıklama yapan kadınlar, Pınar Gültekin davasının 13'üncü duruşmasında çıkan karara dikkat çekerek, Cemal Metin Avcı’ya verilen müebbet hapis cezasının haksız tahrik indirimi uygulanarak 23 yıla düşürüldüğünü belirtti. Katile yardım eden kardeşi Mertcan Avcı ve diğer faillerin ise beraat ettiğini dile getiren kadınlar, “Bugün erkek adaletin korunaklı adliye saraylarından kadın katilleri için verdiği bu kararlar, sokakta gezen diğer potansiyel katillere, kadın düşmanlarına cesaret veriyor” dedi.
Kadınların açıklaması şöyle devam etti: “Kadınların sokağa çıkmaması, hayatlarına dair karar vermemesi için devlet, iktidar, yargı yoluyla kadınlar hizaya çekilmek isteniyor. Sanılıyor ki bu kararlar karşısında biz kadınlar bir köşeye çekilip öldürülmeyi bekleyeceğiz! Buradan bir kez daha söylüyoruz: Kadın katilleri için verdiğiniz ödül gibi cezaları biz buradayken vermeye devam edemeyeceksiniz. Sizin bugün biz kadınlarla dalga geçer gibi, katil Cemal Metin Avcı’ya verdiğiniz 23 yıllık hapis cezasını asla tanımıyoruz. Katillere caydırıcı, cezalandırıcı, gerçek cezalar vermek zorundasınız. Bizim yaşamlarımız sizin adliye salonlarınızdan çıkan eril kararlara, kadın düşmanı cezalara kalmadı, kalmayacak. Yasta değil isyandayız, bir kişi daha eksilmeyene, kadınlar için adalet sağlanana kadar mücadelemizden vazgeçmiyoruz.”
Antalya Büyükşehir Belediyesi iddianamesi kabul edildi
'Litresi 20 liraya çıkacak' diyerek yeni zamları yazdı: Akaryakıt, doğal gaz, elektrik...
Narin Güran davasında yeni gelişme: Bakanlık Nevzat Bahtiyar'ın aldığı cezaya itiraz etti
AKP'li Şahin Tin'e vatandaştan #kuruekmek kapağı! '30 bin lira maaş alıp şerefsizlik yapmasın, kendisi yesin kuru ekmeği!
Ümit Özdağ: "Sığınmacılara 250 milyar dolar harcandı"
Bilal haklı 'Bütün hezimetlerinize, bütün yalanlarınıza, bütün rezaletlerinize rağmen kalıcı olabiliyorsunuz !'
Öğrenciler için 'askıda fotokopi' uygulaması başlatıldı!
İşte telefonla konuşmak için ödediğimiz vergi!
Erdoğan'a bir anketten daha kötü haber!
Kanun tanımadılar: Eski bakan Pekdemirli BİM'in yönetim kuruluna atandı
Havalimanında corona alarmı! THY uçağı acil iniş yaptı!
İkinci maske vakası: Ücretsiz dağıtılacak denilen tabletler, satışa çıkarıldı!
Reza Zarrab yıllar sonra Aaron Goldsmith adıyla ortaya çıktı!
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zam tepkisi: "Sen devlet mi yönetiyorsun, evcilik mi oynuyorsun?"