Home
23 Temmuz 2020 ( 21 izlenme )
Reklamlar

Kanal İstanbul yolundaki ormanlara geçmiş olsun


Kanal İstanbul alanındaki ormanların orman vasfı kaldırılacak.




Kanal İstanbul ve koruma kuşağı sınırları içerisinde kalan orman alanlarının orman vasfı kaldırılacak. Habertürk’ten Esra Nehir’in haberine göre mevcut ormanların yerine 2 katı büyüklüğündeki başka alan orman olarak tescil edilecek. Düzenlemenin ihale öncesi yasalaşması planlanıyor.

Proje, yapişletdevret modeli ile gerçekleşecek. Suyolu, bütün olarak ihale edilebileceği gibi kısımlara ayrılarak da ihale edilebilecek. Ayrı ihale yapılması durumunda, tamamlanan kısımların kullanım bedeli ödemeleri başlayacak.

İHALEYİ ALANLARA VERGİ MUAFİYETİ

İhaleyi kazanan şirkete vergi muafiyetleri getirilmesi planlanıyor. Buna göre, yapımında kullanılacak her türlü iş makinesi, taşıma aracı ve ekipman ÖTV, KDV ve gümrük vergisinden muaf olacak. Kullanılacak akaryakıttan da ÖTV ve KDV alınmayacak. Kazanan şirketin, projenin gelirinden elde ettiği gelirleri, kurumlar vergisinden istisna tutulacak.

Yapımının 7 yıl sürmesi beklenen ve 10 yılda 181.5 milyar gelir getireceği hesaplanan projede kamunun elde edeceği tüm gelirler, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından oluşturulacak “proje” hesabında toplanacak. Bu gelirler, kamunun üstlendiği ödemeler tamamlanıncaya kadar, Kanal İstanbul geri ödemesinde kullanılacak.

GEÇİŞ ÜCRETİ NE OLACAK

Teklif taslağına göre; su yolunun yapımı, yapım usullerinin belirlenmesi, işletilmesi, işletme hakkının devredilmesi, seyir emniyeti ile geçiş ücretlerinin belirlenerek toplanması Ulaştırma ve Alt yapı, imar ve kentsel tasarım projeleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkisinde olacak.

Proje alanında yer alan taşınmazların kamulaştırılmasıyla ilgili iş ve işlemleri yine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yürütecek. Gemilerin geçiş ücretleri ile ücretsiz geçiş izinleri; trafik yoğunluğu, geminin ve yükün cinsi, sosyal ve ekonomik faktörlere göre ulaştırma bakanlığı tarafından, yönetmelikle belirlenecek.

GELİRLER "PROJE" HESABINDA BİRİKECEK

Yapımının 7 yıl sürmesi beklenen ve 10 yılda 181.5 milyar gelir getireceği hesaplanan projede kamunun elde edeceği tüm gelirler, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından oluşturulacak "proje" hesabında toplanacak. Bu gelirler, kamunun üstlendiği ödemeler tamamlanıncaya kadar, Kanal İstanbul geri ödemesinde kullanılacak.

YAP İŞLET DEVRET MODELİ

Proje, yapişletdevret modeli ile gerçekleşecek. Suyolu, bütün olarak ihale edilebileceği gibi kısımlara ayrılarak da ihale edilebilecek.. Ayrı ihale yapılması durumunda, tamamlanan kısımların kullanım bedeli ödemeleri başlayacak.

https://odatv4.com/kanalistanbulyolundakiormanlaragecmisolsun23072032.html

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Rusya, Cenevre'de ABD Heyeti ile Görüştü AKP'nin kalesinde ekmek 10 TL! Ekmek fiyatına 4 lira zam Danışman ve AKP’li başkan yardımcısı 17 emekli maaşını bir oturuşta yedi ÇEDES’le türbe ziyaretleri