Kent Lokantası'nda yoğun 'ücretsiz iftar' kuyruğu: "Beni buraya mahkum edenler utansın! Ben buraya keyfimden gelmedim. Allah razı olsun"

Videonuz yüklenirken bir hata oluştu!
Lütfen daha sonra tekrar deneyin.
Hata Kodu: 101
27 izlenme 02 Mart 2025
Reklamlar

Ramazan ayı boyunca ücretsiz iftar veren Kent Lokantaları'nda yoğunluk oluştu. İftar için sıraya giren bir yurttaş, "Beni buraya mahkum edenler utansın. Ben buraya keyfimden gelmedim. Allah razı olsun. Var ki buraya geldim" diye konuştu.


Ramazan ayı boyunca ücretsiz iftar uygulamasını hayata geçiren Kent Lokantaları'nın önünde uzun kuyruklar oluştu. Ücretsiz olan 4 çeşit yemek ile iftarlarını açmak isteyen yurttaşların çoğunun emekli olduğu görüldü.

Uygulamadan memnun olduklarını dile getiren yurttaşlar, geçinememekten yakındı. Bir vatandaş, "Ramazan alışverişini yapamadım. Hiçbir şey alamadım. Maaşım yetmiyor" derken; başka bir vatandaş ise "Beni buraya mahkum edenler utansın. Ben buraya keyfimden gelmedim. Allah razı olsun. Var ki buraya geldim" diye konuştu.

Sandalye sayısı kadar iftar yemeğini ücretsiz verileceği kent lokantaları önünde uzun kuyruklar oluştu. Üsküdar Kent Lokantası'nda yurttaşlar ücretsiz 4 çeşit yemek için sıraya girerek iftar saatini bekledi.

"BENİ BURAYA MAHKUM EDENLER UTANSIN"

Kent lokantasında sırada bekleyen vatandaşlar, görüşlerini şöyle dile getirdi:

"Şehir dışından geldim. Dayımın hanımı vefat etmişti. Bir restorana gittim. Köfte ve çorba vs 750 lira yazıyor. Ben de emekliyim. 14 bin 500 lira maaş alıyorum. Dedim nerede yemek yiyebilirim. Kent lokantası var dediler buraya geldim. Beni buraya mahkum edenler utansın. Ben buraya keyfimden gelmedim. Allah razı olsun. Var ki buraya geldim. Olmasa belki 750 lirayı başka yere verecektim."

a81665b5-608a-48c1-8388-601a537c1173-720-frame-at-0m0s.jpg

"EMEKLİLER YAŞAMASIN ÖLSÜN İSTİYORLAR"

İmamoğlu'na uygulama için teşekkür ettiklerini belirten bir başka emekli yurttaş ise şunları söyledi:

"Emekliyiz, paramız yetmiyor. Açız. Enflasyon aslında yüzde 100. Her şey yüzde 100 artıyor. Emekliler yaşamasın ölsün istiyorlar. Enflasyon yüzde 100, emekliye verdiği 2 bin lira. Emekliye gelince bir şey yok. Üvey evlat muamelesi yapıyorlar. Ramazan alışverişini yapamadım. Hiçbir şey alamadım. Maaşım yetmiyor. İstanbul'da 14 bin lirayla geçinilir mi? Kendileri hamuduyla götürüyorlar, emekliye bir şey yok. Emekliler sürünsün istiyorlar."

a81665b5-608a-48c1-8388-601a537c1173-720-frame-at-3m1s.jpg

"HER ŞEYE KATLANIYORUZ"

Ramazan alışverişi yapamadığını belirten bir yurttaş ise uygulamanın devam etmesini istediğini ifade ederek şunları söyledi:

Gelip burada yiyoruz. Peynir, zeytin, yağ falan alacaktık alamadık. Maaşımı aldıktan sonra alacağız Allah nasip ederse. Maaşımız yetmiyor ama idare ediyoruz. Katlanıyoruz yani her şeye. Uzun kuyruklar oluyordu kent lokantasında ama bugün 60 kişiye kadar yemek veriyorlar. Yemekleri çok harika, kaliteli yemekler. Çoğumuz evimizde bu yemekleri yiyemeyiz. Bu belediyeden memnunuz."

a81665b5-608a-48c1-8388-601a537c1173-720-frame-at-4m16s.jpg

halktv.com.tr

Kaynak:ANKA

Bunlar da İlginizi Çekebilir

AKP'li Metin Külünk, İBB'de '50 Bin Bankamatik Memuru' olduğunu farketmeden itiraf etti ! İsrail'inkilerden kat kat üstün! Bozulmuyor! Tunceli’de 150 yıllık “Ata” tohumları avuç avuç dağıtıldı! Ürgüp’te MHP’nin itirazı sonrası fark CHP lehine açıldı! Enflasyon'dan o da nasibini aldı: Fiyatı iki ayda yüzde 65 arttı