Konya’nın Ereğli ilçesine bağlı Zengen Mahallesi’nde çiftçiler tepkilerini dile getirmek amacıyla toplandı. Çiftçilere CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş da destek verdi.,
Elinde kalan domatesleri kamyondan aracından yere döken bir çiftçi, “Bu domates köylünün, bu domates halkındır, yazık günah. Sayın Cumhurbaşkanım, Sayın Tarım Bakanı bizim toplama ile beraber 40 milyon maliyetimiz var. Bir dönümde 40 milyon maliyetimiz var. Benim iki tane kuyum var, 250 dönüm sürüyorum. 2 tane kuyumun faturası bir aylık 850 milyar para geldi. Ben yerin altından altın mı çıkarıyorum? Niye kimse sesimizi duymuyor. Niye kimse bu işe el atmıyor, bu domatesin bize maliyeti 10 TL. Fabrikalar bu domatesi 1.60 kuruştan alıyor” dedi.
KASA KASA DOMETESİ YOLA DÖKTÜLER
Emeklerinin karşılığını alamadıklarını dile getiren üreticiler, kasa kasa domatesleri yola döktü. Kara yolunun trafiğe kapanması nedeniyle jandarma eyleme müdahale etti.
Tele1
'Milletin a... koyacağız' diyen Mehmet Cengiz’i eleştiren Erkan Baş’a tazminat cezası!
Ayşe Ateş'ten Sinan Ateş iddianamesine tepki: ‘İçi boş kağıt parçası’
FETÖ'de koltuk kavgası: Taraflar belli oldu
Sinan Ateş cinayetine ilişkin çarpıcı iddia: 'Devlet Bey öldürülmeme izin vermez' demiş
Meclis’tekilerin yüzüne karşı söylemişti: Atatürk, korkup dönmek isteyenleri görünce 23 Nisan günü böyle ant içmişti!
Yeni başkan da Gökçek'in izinde... Anıtkabir'e saldırıya devam kararı!
Skandal: Atatürk düşmanının 'kitapları' Atatürk Araştırma Merkezi'nde!
Hulusi Akar, Kılıçdaroğlu'na dava açmayan kuvvet komutanlarını Erdoğan'a şikâyet etmiş
"Artık sınav soruları çalınmıyor" diyenlere bu haberi gösterin!
Prof. Dr. Ateş Kara: Türkiye'de 36 bin hayalet taşıyıcı var
CHP'li vekil Murat Bakan'ın 13 şehit isyanı! "Yıllardır aileleriyle birlikte bağırıyoruz, neredeydiniz?"
İktidarın yeni hedefi WhatsApp: Taslağın detayları ortaya çıktı
Ahmet Özer davasında flaş gelişme: Mahkeme kayyım iptali için AYM'ye başvurdu
MHP'li belediye 15 bin metrekarelik alanı sadece 210 bin liraya sattı!