Manisa'nın Soma ilçesinde bulunan AKP Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu'nun sahibi olduğu Fernas Madencilik’te çalışan işçiler hem iş güvenliği hem de maaşlarda iyileştirme talebiyle yürüyüş başlattı. 400 bin volt elektrik olan makinelerin, madendeki suyun altında olduğunu ve kaçak durumunda işçilerin can güvenliğinin olmadığını söylediler.
"301 kişi öldü. Bir 150-200 kişi daha ölmesin", "Biz de ölmeyelim diye iş güvenliği istedik" diyerek Soma'dan Ankara'ya yürüyen işçiler, 4 gündür yürüyüşlerini sürdürüyor. İşçiler "Geceyi geçireceğimiz Uşak'a varmak üzereyiz. Uşak halkını madencileri sahiplenmeye ve dayanışmaya bekliyoruz. Çalışırken ölmek istemiyoruz talebiyle Ankara yürüyüşümüze başladık talebimiz yaşamsaldır acil karşılanmalı" dedi.
Bağımsız İş Genel Başkanı ise Gökay Çakır "Dostlarımız, kardeşlerimiz iki günden beridir yanımızdaydı. Kardeşlerimize, dostlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Herkesi madencilerin yanına bekliyoruz." dedi.
Odatv.com
Sinan Aygül’ün yediği dayak yanına kâr kalmadı: O ihale iptal edildi!
AKP’de bir milletvekilinden daha istifa sinyali! Erdoğan’ın sır küpünün en yakınındaki isim
Köylü perişan! Bu köyde herkes icralık, jandarmayla yol kesip tek tek topluyorlar
Marmara Denizi'nde batan kargo gemisindeki mürettebatın son videosu ortaya çıktı: Bile bile ölümü beklemişler...
İki ilde sağlık altyapısı alarm veriyor: Vaka sayısı 20 kat arttı!
Sahte peygamber cenazesinde ‘canlı yayın’ izdihamı!
CHP'den Çayırhan'da özelleştirme tepkisi: "Devasa peşkeş hazırlığı"
Adıyaman’da 4 çocuk 64 saat sonra sağ çıkartıldı, ilk sözü “annem nerde” oldu
Diyarbakır'da bin 354 kişilik kadroya 20 bin kişi başvurdu!
Sedat Peker'in Survivor yarışmacısı Hikmet ile fotoğrafları ortaya çıktı