Merkezi Elazığ Sivrice’de 6.8 büyüklüğündeki depremde Elazığ’da ve Malatya’da özellikle köylerde evler yıkıldı. Yıkılmayan evlerde hasar çok büyük.
Deprem sonrası Türkiye’nin pek çok yerinden demokratik kitle örgütleri başta olmak üzere pek çok kurum, depremzedelere yardım etmek için tırlarla gıda ve giyecek, battaniye, ısıtıcı ve çadır yardımlarında bulundu. Ancak giden yardımların adil dağıtılmadığı ve gerekli yerlere ulaştırılmadığı belirtiliyor.
PirHa'nın haberine göre; deprem olur olmaz Alevi kurum genel başkanları Malatya’ya giderek, incelemelerde bulundu.
PİRHA‘ya konuşan Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkanı Hüseyin Güzelgül, “Çoğu Alevi köyüne gerekli yardım yapılmamıştı, dertleri dinlenilmemişti” dedi.
Güzelgül, Malatya Valiliği’nin Alevi derneklerinin yardım talebini reddettiğini söyledi. Güzelgül şöyle şöyle devam etti:
“Malatya’da çoğu Alevi köyüne gerekli yardım yapılmamıştı, dertleri dinlenilmemişti. Biz de Malatya merkezde bir heyet oluşturduk. Heyetin içinde Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Malatya Şube Başkanı ve oradaki sivil toplum örgütleri vardı. Birlikte bir komisyon oluşturduk. Bizim Alevi derneklerini tüzüğünde “Savaş esnasında, doğal afet olaylarında üyelerine yardım yapabilir, dağıtabilir” maddesi var. Ancak buna rağmen Malatya Valiliği’ne verdiğimiz dilekçe reddedildi.
DEPREMZEDELER BOŞ DURAN 2 BİN KONTEYNIRA YERLEŞTİRİLMİYOR
Elazığ’da gerçekleşin depremin üzerinden 1 hafta geçti, dün gece başlayan yağmurla birlikte çadır kentleri su bastı, ısınma problemleri de yoğun yaşanıyor.
Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Hüseyin Güzelgül, Suriyelilerin boşalttığı 2 bin konteynırın boş durduğunu, mağdur olan, barınma ihtiyacı olan insanların oraya yerleştirilmediğini kaydederek tepki gösterdi.
http://www.krttv.com.tr/gundem/malatyavaliligialevikurumlarininyardimtalebinireddettih26421.html
Türk tekstil devi iflas etti!17 izlenme
Binali Yıldırım'ı seçim korkusu sardı! "Bu mesajı iyi algılamamız lazım"50 izlenme
Merkez Bankası Para Politikası Kurulu Toplantı kararlarını ilişkin özet raporu yayınladı.25 izlenme
Seçil Erzan yarın hakim karşısına çıkıyor: Mahkemeden 'Arda, Emre, Selçuk, Muslera' kararı32 izlenme
AKP dönemi milyonlar akmış: Belediye değişince eli ayağı kesildi28 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 9.809 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 2.346.285'e, can kaybı 23.152’ye yükseldi!41 izlenme
5 milyarlık kamu ihalesi İlim Yayma Vakfı kurucusuna verildi22 izlenme
AKP’lilerin lüks sevdası bitmiyor22 izlenme
Tarım ve Orman Bakanlığı'nda 131 bin TL’lik zarar!
Yandaşlar ‘ekonomi iyiye gidiyor’ derken işsiz yurttaş sayısı 55 ilin nüfusunu geçti!
AKP artık kömür de dağıtamıyor! Dağıttığı kömür miktarı %42 azaldı, TTK ise 1,1 milyar TL zarar etti!
Maden şirketi, koruma altındaki 600 yıllık Osmanlı hamamını yıktı!