Home
02 Ağustos 2022 ( 19 izlenme )
Reklamlar

Maliye ve Hazine Bakanı Nureddin Nebati, 650 gelir uzmanı yardımcısı alınacağını duyurdu

Maliye ve Hazine Bakanı Nureddin Nebati, 650 gelir uzmanı yardımcısı alınacağını duyurdu.  Nebati, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Gelir Uzman Yardımcısı sınavına girecek adaylarımıza başarılar diliyorum" dedi.
 Maliye ve Hazine Bakanı Nabati, sosyal medya hesabından 650 gelir uzmanı yardımcısı alınacağının müjdesini verdi.  Bakan Nebati, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, sınava girecek adaylara başarılar diledi.

 "BİRLİKTE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

 Bakan Nebati, “Özellikle gönüllü vergi matrahının artırılması ve kamu düzeninin sağlanması konularında özverili gelir uzmanlarımızın yaptığı değerli katkılar takdir edilmeyi hak ediyor.  Yakında 650 Gelir Uzman Yardımcısı istihdam edeceğimiz müjdesini de paylaşmak isterim.  Yeni arkadaşlarımızın katılımıyla ülkemiz için birlikte çalışmaya devam edeceğiz.  Gelir Uzman Yardımcısı sınavına girecek adaylarımıza başarılar diler, özverili çalışmalarından dolayı tüm çalışma arkadaşlarıma en içten teşekkürlerimi sunarım."

GELİR UZMAN YARDIMCISI OLMAK İÇİN HANGİ EĞİTİMLERİ ALMAK GEREKİR?

 Gelir yardımcıları, vergi dairelerinin işleyişini inceleyen, iyileştirme önerilerinde bulunan ve görevlendirildiği dairenin görev tanımı çerçevesinde görev yapan kamu görevlileridir.

 GELİR UZMAN YARDIMCILIĞININ İŞ TANIMI NELERİ İÇERMEKTEDİR?

 Hazine Bakanlığı Hazine Bölümü'nde görev yapan Gelir Uzman Yardımcısı'nın sorumlulukları, vergi uygulamalarını denetlemek, çalıştığı kurum içinde iş analizlerini hazırlamak, analiz sonuçlarını raporlamak ve kendisine önerilerde bulunmak başlıkları altında özetlenebilir. yetkili birim, daire başkanı tarafından kendisine verilen görevleri yerine getirir.

 GELİR UZMANI OLMAK İÇİN HANGİ EĞİTİM GEREKLİDİR?

 Yardımcı işçi olabilmek için yazılı ve sözlü "yardımcı işçi" sınavını geçmek gerekir.  Sınava girebilmek için Devlet Mali Uzmanları Yönetmeliği'nin gerekliliklerini yerine getirmesi gerekir.  Söz konusu yönetmelikte yer alan şartlar aşağıdaki gibidir;  

Dört yıllık bir üniversiteden iktisat, işletme, siyaset bilimi veya hukuk bölümlerinden lisans derecesiyle mezun olmuş, kamu personeli seçme sınavında başarılı olabilmek için uzman yardımcılığı giriş sınavında henüz 35 yaşını doldurmamış, Başvuru için belirtilen not sınavı geçmek için 100 puan ile gelir uzmanı olmak için 70 üzerinden 70 puan almak için yazılı sınavı geçtikten sonra mülakata çağrılmak.

 GELİR UZMANININ NİTELİKLERİ NELERDİR?

 Analitik düşünme becerisine sahip, verileri iletebilecek ve raporlayabilecek etkin sözlü ve yazılı iletişim becerisine sahip, yoğun stres altında çalışabilen, takım çalışmasına yatkın, erkek adaylar için askerlik yükümlülüğü olmayan;  görevlerini yerine getirmiş, ertelenmiş veya muaf tutulmuşlardır.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Erdoğan'ın diplomasına dikkat çeken Mahir Polat: "Aynı kararı 'o'nun için de bekliyoruz" Kerem Kınık’ın kızının emniyetteki ifadesi ortaya çıktı: Rapora rağmen motosikletli gençleri suçladı Milli Eğitim Bakanlığı HÜDA PAR’ın emrinde Özgür Özel'le Numan Kurtulmuş karşı karşıya gelmişti: CHP'den gerginlik açıklaması