Gündeme ilişkin çeşitli konuların yer aldığı ünlü sosyal medya platformu Reddit’te dün skandal bir paylaşım yapıldı. Eğitim alanında yayımladığı deneme sınavlarıyla bilinen Çap Yayınları’nın matematik soru bankası kitabından çıkan soru gündeme damga vurdu. Matematik probleminin olduğu soruda TL banknotlarında Atatürk resmi kapatıldı. Bu gönderiye sosyal medya üzerinden büyük tepki geldi. Atatürk resmini kapatılması “sansür” olarak yorumlandı.
Bazı kullanıcılar “Milli Eğitim Bakanı bu konuyu araştırsın”, “Kesin tarikata cemaate vakıfa bağlı bir yayınevidir”, “Devlet nerede, kim bunlar”, “Atatürk’ün adını her yerden silmeye çalışıyorlar. Bu nasıl hadsizlik” yorumlarını yaptı. Aynı yayınevi daha önce de, kitaplarında “Türk” yerine “Türkiyeli” ifadesini kullanmasıyla gündeme gelmiş ve tartışmalara yol açmıştı.
Yayınevi tepkiler üzerine sosyal medyadan bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Görselde yer alan banknot çizimleri, tarafımıza ait özgün tasarımlar değil, uluslararası bir görsel sitesinden (Shutterstock) temin edilmiştir. Bu durum kesinlikle bilinçli ya da kasıtlı değildir. Soruda kullanılan temsili görsel, sonraki tüm baskılarda değiştirilmiş ve düzeltilmiştir. Çap yayınları için Mustafa kemal Atatürk’e duyulan saygı tartışmasızdır. Tüm çalışmalarımızda bu hassasiyet gözetilmektedir.”
Nefes
Yenidoğan Çetesi buzdağının görünen kısmı mı? SGK’ye rekor ilaç faturası25 izlenme
Çanakkale Köprüsü'nün geçiş ücretleri belli oldu: 1181 liraya kadar çıkıyor!54 izlenme
İsmailağa Cemaati’nin kaçak yapıları yasal hale getirildi!67 izlenme
Bakan Karaismailoğlu ‘rekor’ demişti: İstanbul Havalimanı, Atatürk Havalimanı’nın gerisinde kaldı!27 izlenme
AYM, 'Tayfun Kahraman' kararının gerekçesini açıkladı7 izlenme
Yüzlerce insanı dolandıran 'sahte peygamber' serbest kaldı!71 izlenme
"Sağlıkta devrim yaptık" dedikleri işte budur! Allah kimseyi devlet hastanelerine düşürmesin!82 izlenme
Hollanda, Türkiye'nin hafta sonu okulları projesinden rahatsız188 izlenme
Rus askerleri Ukrayna'da hasta taşıyan bir ambulansı vurdu!
Sedat Peker’den MHP’li eski başkanın oğlunun sünnetine çelenk
Hani kazaydı? Adalet Bakanı Tunç’tan 7 yıl sonra Rabia Naz itirafı! "Çocuklarımızın bu şekilde katledilmesi, canlarına kıyılması hepimizin yüreğini yaralıyor"
Can Holding soruşturmasında Kemal Can tutuklandı