Gazeteci Metin Özkan‘ın, Aralık 2021’de bir restoranda aynı masayı paylaştığı Ufuk Enginler isimli kadının çantasından para çaldığı iddia edilen haberler, kişilik hakları ihlali gerekçesiyle, Ankara 2. Sulh Ceza Hakimliği‘nin 23 Şubat 2022 tarih ve 2022/2306 sayılı kararı ile erişime engellendi.
KRT'de yer alan habere göre, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin eski basın danışmanı Metin Özkan, İstanbul Kemerburgaz Göktürk’teki Mastercheff restoranında Aralık 2021’de, Ufuk Enginler isimli kadının çantasından 700 dolar para aldığı öne sürülen görüntülerle gündeme gelmişti. Özkan, iddianın sosyal medyada yayılmasının ardından görüntüler için "montaj" diyerek kamera kayıtlarını yalanlamıştı.
Haberlerde sözü geçen çantanın sahibi Ufuk Enginler, “Metin Özkan’dan şikayetçi olmadım. Biraz siyasi tarafından çekindim, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin danışmanı olmasından. Allah’a havale ettim. Benim kendisiyle bir tanışıklığım yok. Tesadüfen ortak arkadaşlarımızın olduğu bir masadaydı. CNN’de bir yayına gelmiş galiba. Çıkışta ortak arkadaşlarımız olduğun için aynı masaya oturduk. Ben onu tanımıyorum yani” demişti.
İLK DEĞİLDİ!
O tarihlerde medyada geniş yer bulan haberin ayrıntıları şöyle:
Kamera kayıtlarında; Tercüman gazetesi Ankara Temsilcisi Metin Özkan Pandora Alişveriş Merkezi'nde bulunan bir ziynet eşyası satan açık mağazanın önüne geliyor. Özkan bir süre yüzüklere bakıyor ve birine el uzatıyor. Kamera kayıtlarında net olarak yüzüğü alıp almadığı gözükmese de Metin Özkan bir süre sonra elini cebine sokuyor ve mağazanın önünden uzaklaşıyor. Tezgahtar kız yüzüklerden birinin eksik olduğunu görünce bir süre donup kalıyor ve birşey yapamıyor.
Büyülü Taş adlı mağazanın sahibi Ömer Tanju Gürsoy ile tezgahtar Perihan Kırbaç’ın şikayetçi olması üzerine hırsızlık suçlamasıyla özel güvenlik görevlilerince gözaltına alınan Tercüman Gazetesi Ankara Temsilcisi Metin Özkan Yıldızevler Polis Merkezi'ne getiriliyor ve olay polis tutanaklarına "Açıktan Hırsızlık" olarak yansıyor...
Metin Özkan ise daha sonra yaptığı açıklamada, “15 liralık yüzüğü niye çalayım. Böyle saçmalık olur mu? Alışveriş merkezine gittim ve bir kuyumcu tezgahında yüzüklere baktım. Sonrada hiçbir şey almadan çıktım. Ben insanlara yardım eden biriyim, kendimden çok eminim, bunlar çok çirkin ve üzücü.” dedi.
Yerel seçimlerin hemen öncesinde İBB'nin park alanı AKP'li belediyeye verilmiş!33 izlenme
Havalimanında garanti ödeme faciası!36 izlenme
CHP'li vekil ortaya çıkarttı: Kiralık helikopterler için uçuş garantisi de verilmiş!40 izlenme
Görenin yüreği yanmıştı: Şehidimizin evi yapılıyor13 izlenme
Sevan Nişanyan'dan skandal sözler! “Kürtlerin Türkiye'ye egemen olmaları kuvvetli ihtimal. Türkçü ırkçılık gitgide azalacak”30 izlenme
İBB Mezarlıklar Daire Başkanı'ndan çarpıcı açıklamalar! "Ölümler son 10-15 günlük süreçte hep 400'ün üzerinde"95 izlenme
AKP kalesi Fetihtepe Mahallesi'ni yıktı, vatandaşlar isyan etti! "Zamanı gelince hesabını verecekler"33 izlenme
ABD, TRT’nin basın kartlarını iptal etti! 'Basın değil lobi şirketi'32 izlenme
İktidar gözünü karartırsa Türkiye’nin yarısını satar!
Kılıçdaroğlu’ndan hükümete Katar’la ilgili 6 soru
ODTÜ birincisinden atanmış rektöre: "Bilim Kavaklık’ta yüzlerce ağacı alelacele kesmek değildir. Bilim fikrinin uyuşmadığı öğretim görevlilerini görevlerinden etmek değildir"
Çanakkale yangınında korkunç gerçek ortaya çıktı: Atatürk için dikilen ağaçları kesmişler!