Yıldız’a, yaptığı telefon görüşmelerini haberleştirmediği nedeniyle “askeri casusluk” suçunu işlediği suçlaması yöneltildi.
SORUŞTURMA NASIL BAŞLADI
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma, 2019 yılında Hulusi Akar'ın bulunduğu Milli Savunma Bakanlığı'nın şikayetiyle başlatıldı. Soruşturma kapsamında Yıldız'ın telefonu dört ay boyunca dinlendi.
15 TEMMUZ DAVALARI
Müyesser Yıldız, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından açılan Ankara’daki davaların hemen hepsini yakından takip etmişti. Bazı duruşmaları izleyen Yıldız’dan başka izleyen gazeteci olmuyordu. Duruşmalar, duruşmalarda verilen kararlar, sanıkların ifadeleri medyada haber olmazken, Türkiye, Yıldız’ın haberleriyle davalarda yaşananları öğreniyordu.
Müyesser Yıldız’ın 15 Temmuz davalarına ilişkin dosyalardan yaptığı haberler çok ses getiriyordu. Öyle ki Müyesser Yıldız, 15 Temmuz davalarında FETÖ’cü kimi sanıkların sözlü tacizine uğruyor, davalarda ismi saklanan kimi isimleri de gündeme getiriyordu.
15 Temmuz FETÖ darbe davalarında, kamuoyunun kafasındaki birçok soru işaretine yanıt, yine Müyesser Yıldız’ın yazıları ile gün ışına çıkmıştı.
Davalarda FETÖ’cülerin hedefi olan Müyesser Yıldız, davaları yazdığı için de iktidar kanadından ve FETÖ ile irtibatlı olan birçok ismin de hedefi haline geldi.
HULUSİ AKAR, YILDIZ’A DAVA AÇMIŞTI
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Müyesser Yıldız’a 2018 yılında 250 bin TL’lik tazminat dava açmıştı. Hulusi Akar’ın açtığı davaya konu olan haber ise, Müyesser Yıldız’ın “Devletin en muteber” gizli tanığı olan kod adı “Abdullah”ın FETÖ Kara Havacılık davasındaki ifadesiydi.
Akar sadece bu habere değil, Yıldız’ın kaleme aldığı ve kendisini eleştirdiği çok sayıda yazıya da dava açmıştı.
Hulusi Akar, uzun dava dilekçesinde kendisini eleştiren Müyesser Yıldız'ın yazılarını, “Kişisel husumete ve kine” bağlamıştı.
Müyesser Yıldız da, Akar’a 5 liralık tazminat davası açmıştı. Her iki dava da birleştirilmişti.
Müyesser Yıldız davada yaptığı savunmada şu ifadeleri kullanmıştı:
“37 yıllık gazeteciyim. Bugüne kadar değil hakaret davası açılması, hiçbir haberime tekzip veya yalanlama dahi gelmedi. Ben, TSK’ya kumpas kurulurken askerlerimize sahip çıktım ve onları savundum. Bunun bedelini de Silivri Cezaevi’nde yatarak ödedim. TSK’ya kimsenin hakaret etmesine izin vermem. Sayın Akar kendisine ‘kin, nefret, husumet’ beslediğimi ifade ediyor. Tanımam, bilmem. Dili dilime, eli elime değmemiştir. Sadece şehit cenazelerinde ve televizyonlarda gördüğüm birisidir. Silah arkadaşı, mevkidaşı değilim. Makamında gözüm yok ki husumetim olsun. Ben sadece ülkemize yaşatılan 15 Temmuz travmasının ortayı çıkması için çalışıyorum, çalışmaya da devam edeceğim.”
SONUÇTA NE OLDU
Peki, Akar’ın açtığı davanın sonucu ne oldu? 5 Mart’ta mahkeme, Müyesser Yıldız’ı 7 bin 80 TL adli para cezasına çarptırdı, hükmün açıklanması da geriye bıraktı.
2011 yılında FETÖ’nün Odatv kumpasıyla aylarca hapis yatırılan Müyesser Yıldız, mahkemenin tazminat kararından 3 ay sonra, Hulusi Akar’ın şikayeti sonucunda bu sefer “askeri casusluk” suçlamasıyla gözaltına alındı. Gerekçe ise, Müyesser Yıldız’ın bu kez yazmadıkları oldu.
Hükümete yakın Sabah’ın haberine göre, Müyesser Yıldız, kişisel telefonunda yaptığı görüşmelerde, bir astsubayla konuşmasını yazmadığı için “askeri casusluk” suçlaması ile gözaltında.
15 Temmuz darbe girişiminin bilinmeyenlerini açığa çıkardığı için Hulusi Akar tarafından 250 bin Türk Lirası tazminat davası açılan Müyesser Yıldız, bu kez telefon konuşması yaptığı ve yazmadıkları nedeniyle yine Hulusi Akar’ın başında olduğu Milli Savunma Bakanlığı’nın şikayeti ile gözaltında…
https://odatv4.com/muyesseryildizdansikayetciisimhulusiakarcikti09062048.html