Home
02 Aralık 2021 ( 24 izlenme )
Reklamlar

Nureddin Nebati'nin atanmasının perde arkasında ne var? 'Berat Albayrak gölge patron oldu'


Lütffi Elvan'ın yerine Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanan Nureddin Nebati'nin düşük faize destek verdiği biliniyor. Nebati, geçtiğimiz Ağustos ayında Süleymaniye'de bir lokantada Berat Albayrak ile görüntülenmişti.

Lütffi Elvan, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan görevinden "affını" isteyerek istifa etti.

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı’yla, Hazine ve Maliye Bakanlığı'na Anayasa’nın “104’üncü ve 106’ncı maddeleri gereği” Nureddin Nebati atandı.

Kulislerdeki iddialara göre Nebati’nin tercih edilmesindeki en önemli faktör, Erdoğan’ın faiz politikasına verdiği kararlı destek.

Ancak, Nureddin Nebati, geçtiğimiz ağustos ayında Süleymaniye'de bir lokantada AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı olan eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'la görüntülenmişti. Bu görüşmenin ardından Nureddin Nebati'nin bakan olacağı iddiaları güçlenmişti.

"EKONOMİ YÖNETİMİNİ BİLDİĞİNİ SÖYLEYEBİLEN SON KİŞİ GÖREVİNDEN ALINDI"

İYİ Parti Milletvekili ve Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndaki değişikliğe ilişkin, "Berat Albayrak ekonomi politika yapıcısı kurumların gölge patronu oldu” dedi.

Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Ekonomi yönetiminde bildiğini söyleyebilen son kişi Lütfi Elvan gecikmeli de olsa görevinden alındı. Berat Albayrak ekonomi politika yapıcısı kurumların gölge patronu oldu. Son birkaç yılda olduğu gibi TR artık en uçuk fikirlerin deney laboratuvarı olmaya devam edecektir" ifadelerini kullandı.

https://www.gercekgundem.com/siyaset/315889/nureddinnebatininatanmasininperdearkasindanevarberatalbayrakgolgepatronoldu

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Ahsen TV muhabiri Bülent Yapraklıoğlu, tartışmaya girdiği vatandaşlar tarafından tekme tokat dövüldü! UNESCO Dünya Mirası listesindeki Kızılırmak Deltasında çıkan yangında kundaklama şüphesi! Iraklı ev sahibi gazeteciye ev vermedi! “Mesleğin riskli kirayı düzenli ödeyemezsin” Hiç tatmadığımız bir krize hazır olun!