Home
22 Haziran 2023 ( 12 izlenme )
Reklamlar

Odası, danışmanı, maaşı var ama kendisi yok!


TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş halen cezaevinde bulunan TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın maaşının ödendiğini ve kendisine 3 danışman tahsis edilmesi için sürecin başlatıldığını açıkladı. Komisyon üyesi de seçilen Atalay’ın TBMM’de odası da var ancak kendisi yok.


TİP Hatay Milletvekili seçilen ve Gezi davası kapsamında bir yılı aşkın süredir tutuklu bulunan Can Atalay hâlâ tahliye edilmedi. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, mazbatasını avukatı aracılığıyla alan ve Meclis İnsan Hakları Komisyonu’na üye seçilen Can Atalay’la ilgili açıklama yaptı.

“BÖYLE BİR GÜCÜM YOK”

TRT'de yayınlanan bir programa katılan Numan Kurtulmuş, Atalay'ın maaşının ödendiğini ve kendisine biri sekreter, üç danışman tahsis edilmesiyle ilgili sürecin başlatıldığını açıkladı:

– Bu konuda karar verecek olan Yargıtay’ın ilgili ceza dairesidir. Benim tutuklu olan bir kişi hakkında fikir beyan etme hakkım olabilir ama oradan onu çıkarıp getirmek gibi bir sorumluluğum da yok, böyle bir gücüm de yok.

BEN ONU ORADAN NASIL ÇIKARACAĞIM?”

– Atalay’ın salıverilmesi ya da tutukluluk halinin ortadan kaldırılması konusunda TBMM’nin vereceği bir karar da yok. Ben onu oradan nasıl çıkaracağım? TBMM Başkanı yazı mı yazacak, karar mı verecek mahkeme adına?

– Karar verilmesi mahkemenin sorumluluğunda ve dileğimiz bir an evvel kararını vermesi… Yargının gecikmiş olması bizatihi adaleti ortadan kaldıran bir husustur. Siyaseti ve TBMM’yi rahatlatacak olan, tutukluluk haliyle ilgili kararı mahkemenin vermesidir.

BAHÇELİ’NİN YARDIMCISI DA AÇIKLAMA YAPTI

MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız da Can Atalay'ın mahkumiyet durumuyla ilgili Twitter hesabından paylaşımda bulunarak şu ifadeleri kullandı:

– TİP’ten milletvekili seçilen Can Atalay, yargılandığı Gezi Davası’nda, Türk Ceza Kanunu’nun 312. maddesinde yer alan “Hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım” suçundan 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bu mahkumiyet kararı İstinaf edildi. İstinaf Mahkemesi de kararı onadı.

– Karar temyiz edildi ,Yargıtay 3.Ceza Dairesi'ne geldi. Sorun şu: Sanığın hüküm giydiği TCK 312. Maddesi, Anayasanın 14. maddesinde tarif edilen durumlardan mı? Değil mi? Seçilen kişi Anayasa 83.maddesi koruması altında mı değil mi? Cevabı geciktirilmeden verilmeli.

Sözcü

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Tarikata teslim edilen parkta jet hızıyla inşaat! Noya Kâğıt konkordato ilan etti! Yunanistan, bir adamızı daha işgale hazırlanıyor! AKP'li vekil Şebnem Bursalı, ıstakoz sefası yaparken yanında kim vardı? 'Ailemleyim' demişti ama kim olduğu ortaya çıktı