Eğitimcilerin itirazlarına rağmen uygulanmak istenen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin uygulanmasına yönelik genelge geçtiğimiz Ağustos ayında yayımlanmış, 20242025 eğitim öğretim yılında öğretmenlere müfredata yönelik eğitim verileceği açıklanmıştı.
Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 18 Ekim tarihinde yayımladığı yazıyla 21 Ekim itibariyle öğretmenlere Maarif Modeli’ne yönelik eğitim verileceği duyuruldu.
Hafta içi 5 gün saat 15.30’da verilecek seminerlerin öğretmenlerin bilgilerinin dışında hazırlandığı ve yazının seminerlere üç gün kala yayımlanması tepki çekti.
Katılımın zorunlu olduğu eğitimlerde okul saatinde olan öğretmenler görevli izinde sayılacakken gündüz okula gidip mesai saatleri dışında seminerlere katılması gerekecek öğretmenlere ek ders ücreti verilmeyecek.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın pilot uygulama yapılmadan ve eğitim bileşenlerine danışmadan hazırladığı Maarif Modeli’nin hayata geçirilirken de eğitim emekçilerini gözetmediğini belirten öğretmenler “Müfredat çok kısa sürede değiştirilmeye çalışılıyor ve bu süreçteki tüm yük eğitimcilerin üstüne yükleniyor” dedi.
Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün seminer uygulamasına karşı Eğitim Sen olarak itiraz dilekçesi hazırladıklarını duyuran Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Mehmet Aydoğdu, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın plansızlığı, programsızlığı öğretmenleri vuruyor. Plansızca hazırladıkları müfredat öğretmenlerin günlük yaşamını etkiliyor. Hem öğretmenler sabah okulda ders verdikten sonra akşama kadar seminerlere katılsın hem de ek ders ücretlerini vermeyelim istiyorlar” diye konuştu.
Mehmet Aydoğdu, hali hazırda okulların temizlenmesiyle ilgili bir programları bulunmayan, asgari ücretin altında 100 binin üzerinde ücretli öğretmen çalıştıran Milli Eğitim Bakanlığı’nın var olan sorunları çözmeden iktidarın ideolojik ihtiyaçlarına yönelik müfredat hazırlamaya çalışmasına tepki gösterdi. Ne müfredat hazırlanırken ne de uygulanırken öğretmenlere danışıldığını belirten Aydoğdu, “Müfredatın kendisi bile kendi başına problemliyken uygulama biçimleri daha da problemli. Plansız ve programsız hazırladıkları müfredatı yetiştiremiyorlar, eksik kalan noktaları var. Bunların yükünü de öğretmene yüklemeye çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.
Siyasal iktidarın kendi ideolojik kodlarını öğrencilere ve öğretmenlere dayatmak için hazırladığı Maarif Modeli’nin uygulamaya geçirilmeden kaldırılması gerektiğini söyleyen Mehmet Aydoğdu, hazırlanacak müfredatın eğitimin tüm bileşenleriyle, üniversitelerin fikri alınarak, laik ve bilimsel temelde hazırlanması gerektiğini vurguladı.
BirGün
Atatürk'e hakaret eden Üçler Döner'in sahibi Mustafa Atmaca tutuklandı42 izlenme
Abdulahat Arvas 'Kayyum olarak atanmak istemiyorum' demiş23 izlenme
Bekir Coşkun ‘üç nokta’ yüzünden Erdoğan’a hakaretten yargılanmasını anlatıyor110 izlenme
Arşiv unutmaz ! Erdoğan'dan bir 180 derecelik dönüş daha !1350 izlenme
Öldürülen Erol Eğrek'in 7 milyon TL'si verilmedi: İşte Çalık Holding'in yıllara göre vergi karnesi!22 izlenme
Minik öğrenciler Atatürk büstünün ıslanmaması için bakın ne yaptı?86 izlenme
Uğur Şahin’den dikkat çeken bilimsel makale: Covid aşısı için müjdeyi verdi69 izlenme
İYİ Partili Çömez'den dikkat çeken soru: 'Helikopter kazasının Erdoğan'ın programıyla ilişkisi var mı?'15 izlenme
AKP'li yönetici iyice tadını kaçırdı: Türkiye'de herkesin Erdoğan'a borcu var!
Video çekip yayınlayan sığınmacı kadın ve erkekten Türklere skandal sözler! "Biz gitmeyeceğiz siz gideceksiniz"
AKP'li Yenişehirlioğlu Rolex skandalından sonra: Gündüz Filistin bayrağı akşam kalpli balonlar
Çiftçilerden fındık isyanı