İYİ Parti, AKP’nin kazandığı Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine itiraz etti.
Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu ve parti heyetiyle birlikte Ordu Adliyesi’ne itirazda bulunan Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Enver Yılmaz, itiraz sonrasında basın açıklaması yaptı.
Enver Yılmaz, iki bin 229 sandığın tamamının yeniden sayılmasını talep ederek, “98 bin 801 iptal oyu var. İl genelinde geçersiz oy oranı Türkiye ortalamasının 3 katı. Minareyi çalan kılıfına uydurmuş. Gece olmadan iftar saatiyle birlikte sandık başkanı çuvalı omuzlayıp evine gitmiş. Kamera görüntüleri var. Sabahın 2’sinde seçim kuruluna teslim etmiş” dedi.
Enver Yılmaz, beş ilçede itirazları sonrasında sandıkların açılırken çuvalların hepsinin ağzı açık olduğunu iddia ederek, “Kim, hangi sebeple açtı? 3 boğum olması lazım. Ama hiçbirinde ne boğum ne de mühür yok. Bir cevaba ihtiyaç var. İl seçim kurulundan isteğimiz, derhal sandıkların tamamı açılsın, bu açılmayla birlikte ortaya çıkacak tabloda kazanacağımıza inanıyoruz. Toplum vicdanındaki bu kanamayı durdurun. Ordu şu an maalesef büyükşehir belediye başkansız. Ordu, en geç büyükşehir belediye başkanı mazbatasını alan şehir olmak istemiyorsa, seçim kurulumuz üzerine düşeni yapmalı” ifadelerine yer verdi.
Tele1
Kanal İstanbul'un ÇED raporunun altından bakın kimler çıktı!
“Doktor dövebiliyoruz” diyen şahıs hakkında suç duyurusu
Semt pazarındaki pahalılıktan dert yanan Adanalılar isyan etti: "Çöpten yemek toplanıyor, utansınlar!"
Dilruba Kayserilioğlu: "Alınmam kadar bırakılmam da saçma oldu!"
Cem Uzan'dan Bomba Açıklamalar ! 'FETÖ'ye Haraç Vermedim Diye Tayyip Şirketlerimi Yağmaladı'
AKP'li kurmayları düğmeye bastı: Örgüt adına suç işleyenler cezaevinden çıkacak mı?
Vahap Seçer Muhittin Böcek'i cezaevinde ziyaret etti: Sağlık durumuna ilişkin kritik uyarı!
Bu kadarına da pes! "Sığınacak yeri olmayan Filistinli bayanları evime davet ediyorum" dedi
Ayhan Bora Kaplan krizinde yeni perde: Ankara'da göreve iade edilen Emniyet Müdür Yardımcıları yeniden gözaltına alındı
Yurt için bağışlanan araziyi satan rektör eleştirenleri ihanetle suçladı!
AKP’li belediye başkanı Sungur'u, makam şoförü yakmış! Rüşvet çarkını tek tek anlattı
Sinan Ateş cinayetinde adı geçen Olcay Kılavuz: "Sessiz kalmamı istediler. Cezamı çekmeye hazırım"
Google aramalarına damga vurduk: Asgari ücret ve zam denilince ‘Türkiye’
Mansur Yavaş'tan 'Mal bizim değil Allah'ın' diyen Altınok'a: 'Açıklayıncaya kadar devam edeceğim'