Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nin mart ayı olağan toplantısında müdürlüklerden gelen ve komisyonlara sevk edilen gündem maddeleri görüşülürken; Çerçioğlu’na İller Bankası’ndan 1 milyar 500 milyon TL kredi çekme yetkisi verilmesi talebi yeniden meclis gündemine getirildi.
CHP Grubu, daha önce verilen kredi yetkilerine rağmen somut bir yatırım yapılmadığını belirterek, söz konusu talebe ret oyu verdi.
Oylamanın ardından mecliste açıklama yapan Aydın Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkan Vekili ve Kuşadası Belediye Başkanı Günel, “Biz hiçbir zaman hizmete karşı olmadık. Ancak Aydın halkının gereksiz yere borçlandırılmasına da izin vermeyiz” ifadelerini kullandı.
Günel, belediyenin borçlanma politikasını eleştirerek daha önce verilen kredi yetkilerine rağmen somut yatırım yapılmadığını belirterek, şunları söyledi:
“Ocak ayındaki meclis toplantısında da yeniden borçlanma talebi gündeme geldi. Cumhuriyet Halk Partili meclis üyeleri olarak Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin borçlanmasıyla ilgili geçen yıl kasım ayında zaten yetki verdik. Ancak verilen krediler henüz kullanılmamış ve ortada somut bir yatırım yoktur. Ayrıca yatırımların nerede yapılacağı da net değil. Kasım ayında verilen krediyle herhangi bir ihale yaptınız mı? Herhangi bir malzeme aldınız mı? Bunların hiçbiri yapılmadı. Kasım ayında 3 milyar TL’lik borçlanma yetkisi verildi. Bugün de yeniden yaklaşık 2 milyar TL’lik borçlanma yetkisi talep ediliyor. Bu nedenle Cumhuriyet Halk Partisi grubu olarak bu talebe ret oyu kullanacağız. Biz hizmete değil, Aydın halkının gereksiz yere borçlandırılmasına karşıyız. Çektiğiniz 3 milyar kredi ile ne yaptınız?”

Aydın’ın ilçelerine yapılan yatırımların eşit olmadığını öne süren Günel, “Yatırımlarda özellikle asfalt ve köy yollarına ilişkin planların meclis ve komisyonlarla paylaşılmadığını görüyoruz. 10 Cumhuriyet Halk Partili ilçe belediyesi olarak yatırımlarda ayrımcılık yapıldığını düşünüyoruz. Asfalt çalışmaları ve köy yollarına ilişkin planlar ne komisyonlarla ne de meclisle paylaşılmıştır. Oysa Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin mevcut bütçesi, istenen yatırımların yapılması için yeterlidir” ifadelerini kullandı.
Sözcü
Şinasi Yurtsever’in Beyazıt Öztürk'ün sunduğu Beyaz Show'daki görüntüleri yeniden gündem oldu: “O keteyi annem yaptı”21 izlenme
Gazeteci Alev Doğan'a gericiye 'gerici' demekten hakaret davası!139 izlenme
Çocukları için gidenler artıyor11 izlenme
Gaziantep'te tartışma yaratan afiş: Kız çocuğuna başörtü, erkek çocuğuna takke!15 izlenme
Dilan Polat ve maklube detayı: Gaziosmanpaşa'nın AKP'li başkanvekili bakın kim çıktı?14 izlenme
Mansur Yavaş'tan 'toplu İstifa' İddialarına dert yanıt: "Fitne ve iftira operasyonu"9 izlenme
Trollerin paylaşımına Kılıçdaroğlu'ndan tepki: 'Yine tutuştun, trollerle algı peşindesin Erdoğan'30 izlenme
Üç kez ifade değiştirdi: İmamoğlu'nu suçladı, serbest kaldı14 izlenme
İlk köy PYD-PKK’dan alındı! Afrin operasyonunda son durum…
Kutlu Adalı cinayetinde ismi geçen Atilla Peker, her şeyi tek tek itiraf etti!
Çorlu faciası davasına damga vuran sözler: Türk halkının itibarı ne olacak?
Benzin ve motorin zamları sosyal medyanın gündeminde: Kız arkadaşını lüks yemeğe çıkarmak istedi, mekân olarak benzin istasyonunu tercih etti!