Rusya'nın kuşatması altındaki Ukrayna'nın Mariupol kentinde bulunan Azovstal fabrikası, Rus ordusu tarafından vuruldu. Saldırıya ait görüntüler, Ukrayna'nın Donbass bölgesinde bulunan Rus yanlısı ayrılıkçı Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin sözde İçişleri Bakanlığı tarafından sosyal medya üzerinden paylaşıldı. Görüntünün hangi tarihte kaydedildiği net olmasa da, 3 Mayıs'tan sonra kaydedildiği tahmin ediliyor.
Mariupol Belediye Başkanı Vadim Boyçenko daha önce yaptığı açıklamada, Azovstal'da bulunan Ukrayna güçleri ile iletişimin kesildiğini ifade etmiş, Rusya ise fabrikaya bir saldırı başlattığını ve fabrika binasına girdiğini aktarmıştı.
Ukrayna tarafı ise daha sonra fabrikadaki Ukrayna güçleri ile iletişimin yeniden sağlandığını belirtti.
Öte yandan Birleşmiş Milletler (BM) ve Uluslararası Kızılhaç Komitesi girişimleri ile dün 156 kişi otobüslerle Ukrayna'nın Zaporijya kentine tahliye edilmişti. Fabrikada, hala Azov Taburu üyeleri ve siviller bulunuyor.
İHA
Corona pozitif şoför yaşlıları naklederken yakalandı!
Ordu’da kırmızı alarm! Hastanelerin boş alanları yoğun bakıma dönüştürülüyor!
AKP’nin asla kazanamayacağı iller ortaya çıktı! Anket sonuçları açıklandı
Nebati, "TL dibi gördü, vatandaş rahat olsun" demişti, o günden bugüne TL ne kadar değer kaybetti?
İYİ Parti'de bir istifa daha
Bilgisayarında yüzlerce çocuk istismarı videosu çıkan imam tutuklandı!
AKP'nin İzmir adayı Atatürk'ü ve İstiklal Marşı'nı çıkarıp kendi fotoğrafını böyle koymuştu
Kar yağdığında yollar kapalıydı 'Özdemir'e ve Kalyoncu’ya rekor ceza! Geçiş ücretleri iade edilecek!
Burdur'da musluk suyuyla araç, halı ve su bahçelerini yıkamak yasaklandı.
Edebiyat öğretmeninden Atatürk'e skandal hakaret!
Akit ve tarikatların hedefindeki Atatürkçü ilahiyatçı, öğretmen Cemil Kılıç ihraç ediliyor!
3.7 milyon emekliyi bekleyen tehlike: Zam alamayabilirler
O imam Diyanetin tartışmalı hutbesini okumadı! Okumadığı kadar okuduğu hutbe de çok anlamlıydı
TBMM’de Türkiye’nin özeti... En düşük emekli maaşı görüşülürken AKP’liler kahkaha attı