İstanbul Üniversitesi Öğrenci Meclisi'nin çağrısıyla Cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutukluluğunun 100'üncü günüde öğrenciler Beyazıt'ta toplandı.
Saraçhane'de mitingin yapılacağı alana girmek isteyen polis ve öğrenciler arasında gerginlik yaşandı. Olaya müdahale etmek isteyen CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre, bir polisin kendisine arkadan vurduğunu söyledi.
CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre ve Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal polisin ablukasına tepki gösterdi.
Polisin Yunus Emre'ye müdahale ettiğini belirten Tanal şunları söyledi:
"Benim Türk polisim, gidersiniz karakola temel hak ve özgürlüklerin bekçisidir diyor. Aslında polis burada temel hak ve özgürlüklerin tehdidir. Vatandaş çıkmak istiyor ablukaya almışlar, 'Çıkamazsın' diyor. 'Burdan çıkmazsın' diyor. Böyle bir polis anlayışı olamaz. Bu adeta MHP'nin, AKP'nin gençlik kollarını polis yaparsanız, ülkenin geleceği hal bu! Çürümüş olan bu sistemi, bu düzeni, değiştireceğiz. Başka çaresi yok! Değişim şart! Çürümüş olan bu sistemi kabul etmiyoruz."
CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre ise olayla ilgili şu sözleri sarf etti:
"Arbedenin uzağında maalesef bir polis memuru arka taraftan bana vurdu. Hiçbir vatandaşa bunu yapmaya, polis memurunun hakkı yoktur. Biz burada polisin de görevini düzgün yapabilmesine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Biz kimseye bir zarar vermeye çalışmıyoruz."
Depremzedelerin yaşadığı konteynerler alev alev yandı
Sedef Kabaş adliyeye sevk edildi
530 bin yeni milyonerimiz oldu
Bülent Arınç, damadı Ekrem Yeter için hakimlere teşekkür etti!
Öğrencilerle İlber Ortaylı arasında Nurettin Yıldız tartışması: "Sus bakayım Türkçe'ni anlamıyorum. Bu protestoyu bitirin artık. Bu okulun kapanmasını ya da idaresinin değişmesini istemiyorum"
Erdoğan yine fark etmeden itiraf etti 'Terör örgütleri zihniyetinin destek verdiği Cumhur İttifakı !'
İşte yoksulluğun geldiği son nokta! Ekonomik kriz derinleşti, vatandaş organlarını internetten satışa çıkardı
Sağlık Bakanlığı corona verilerini açıkladı: Hasta sayısı 332.382’ye, can kaybı 8.722’ye yükseldi!
Ispanak zehirlenmesi İstanbul’dan Tekirdağ’a sıçradı!
Bütçe delindi, yemeden içmeden kestik!